HR-direktör till Region Västmanland

Plats
Västerås
Annonserat
den 11 juli 2018
Stängs
den 20 augusti 2018
Ref:
20180576
Kontakta
Anders Åhlund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi är i en spännande utvecklingsfas kring uppdrag, verksamhet och organisation och därmed även i personal- och arbetsgivarpolitik. Som HR-direktör är du med och leder det fortsatta arbetet med att utveckla Region Västmanland till en konkurrenskraftig och modern arbetsgivare som står rustad för framtidens utmaningar. Tillsammans med kollegor och samverkanspartners, i och utanför organisationen, får du chansen att påverka och ha inflytande på vår framtida utveckling och göra skillnad på riktigt. Är det dig vi söker?

ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget tar ytterst avstamp i regionens vision och politiska mål. HR-direktören är direkt underställd regiondirektören och ingår i koncernledningen och dennes stab.

I uppdraget som HR-direktör driver du det långsiktiga strategiska utvecklingsarbetet, samtidigt som du stödjer HR-arbetet i förvaltningarna. I rollen ingår att utveckla och säkerställa stöd, samordning och uppdrag inom HR-funktionen. Utgångspunkten är en region, med en enhetlig arbetsgivar- och personalpolitik. HR-direktören är processägare för HR-processerna.

Som HR-direktör förväntas du vara en förebild som chef genom ett engagerande, kommunikativt och strategiskt ledarskap. Du sätter upp tydliga mål som leder till konkreta insatser. Du är beslutsför och stabil. Organisationskulturen beskrivs som demokratisk och prestigelös. Målet är att alla medarbetare ska trivas, vara motiverade och känna arbetsglädje.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:

 • har relevant akademisk utbildning, företrädesvis inom HR-området
 • har flerårig erfarenhet av arbete inom HR-området i en komplex verksamhet
 • har gedigen chefs- och ledarerfarenhet
 • har erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete
 • har mycket god skriftlig och muntlig förmåga i svenska och god förmåga i engelska
 • är strategisk, kommunikativ och engagerande
 • är samhällsintresserad och omvärldsorienterad och har ett genuint intresse för att arbeta i en politiskt  styrd organisation

MERITERANDE

 • har erfarenhet från arbete på kvalificerad nivå i en politiskt styrd organisation, företrädesvis kommun eller landsting.
 • Erfarenhet av att leda via underställda chefer (indirekt ledarskap)
 • har erfarenhet av personalintensiv kunskapsorganisation, gärna multiprofessionell.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

PLACERING
Västerås

ARBETSVILLKOR
Tillsvidare, Heltid, Tillträde enligt överenskommelse

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan senast den på www.regionvastmanland.se/jobba-med-oss/ senast den 2018-08-20. 
Märk din ansökan ref.nr: 20180576

I denna rekrytering samarbetar Region Västmanland med SOURCE. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Ann Peyron tel 0708-78 42 26 eller Monica Landmark tel 0731-55 00 14. Det finns också möjlighet att visa intresse för tjänsten via Source hemsida; www.source-executive.se

 • Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt!
 • Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju.
 • Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.
 • Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.
 • Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Ytterligare upplysningar om anställningen lämnas av: 
Regiondirektör Anders Åhlund, mobil nr 070-219 4507.

Fackliga företrädare:

 • Jani Stjernström, Vårdförbundet, 021-10 41 65
 • Iréne Grahn, Vision, 021-17 36 63
 • Mats Stenberg, Läkarföreningen, 021-17 51 40

Om Region Västmanland
Västmanlands län har drygt 265000 invånare. I länet finns 10 kommuner, inkl. Västerås, Sveriges sjätte största stad, med ca 147 000 invånare. Länet har världsledande storföretag inom styrkeområden som automation, järnväg och energi.

Regionens största uppgift är att ge god hälsovård, sjukvård och tandvård till invånarna. Det handlar också om att stödja näringsliv, kultur och en hållbar miljö. Regionen är därtill länets kollektivtrafikmyndighet och ansvarar därmed för att länsinvånarnas behov av en väl fungerande kollektivtrafik tillgodoses. I Region Västmanland arbetar närmare 7000 personer inom cirka 70 olika yrken.