Chef för Internationella avdelningen på Riksrevisionen

Rekryterare
Riksrevisionen
Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 juli 2018
Stängs
den 27 augusti 2018
Ref:
50775
Kontakta
Rickard Thorgren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Chef för Internationella avdelningen på RiksrevisionenOM ROLLEN
Riksrevisionen bedriver en mångsidig internationell verksamhet. Som det nationella revisionsorganet representerar vi Sverige i det internationella samarbetet mellan revisionsmyndigheter. Samarbetet syftar till att utveckla och kommunicera revisionens uppdrag för att stärka revisionens roll och dess bidrag till att upprätthålla demokratiska värden. Riksrevisionen har också riksdagens uppdrag att, inom ramen för det svenska biståndet, stödja utvecklingen av revisionsmyndigheter i andra länder. För det ändamålet disponerar vi ett eget anslag. Du är personalansvarig chef för den internationella avdelningen som består av ett tjugotal medarbetare. Som avdelningschef leder du, utvecklar och följer upp den internationella verksamheten samt planerar och fördelar resurser. I ditt arbete ingår resande till olika länder i världen där Riksrevisionen exempelvis har samarbeten eller utvecklingsprojekt. Avdelningschefen ingår i Riksrevisionens ledningsgrupp och bidrar till hela myndighetens utveckling. Du utvecklar goda relationer med andra revisionsmyndigheter och ser till att myndigheten uppfyller sina internationella åtaganden med hög kvalitet på såväl europeisk som global nivå. Du ansvarar för att Riksrevisionen är en pålitlig partner inom utvecklingssamarbetet, att portföljen med biståndsprojekt förnyas och utvecklas samt att vi uppnår uthålliga resultat tillsammans med våra systerorganisationer.

KVALIFIKATIONER
Du har • mångårig chefserfarenhet på strategisk nivå, • mångårig erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete och internationella relationer, inklusive arbete i internationell miljö, • god förhandlingsvana och interkulturell förståelse, • gott omdöme och personlig integritet samt är trygg och stabil i din roll som chef, • mycket god samarbetsförmåga, • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, • mycket god förmåga att inspirera, motivera och leda kvalificerade medarbetare. Yrkeserfarenhet av revision eller utvärdering är meriterande liksom övriga språkkunskaper än engelska. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

OM RIKSREVISIONEN
Riksrevisionen är en oberoende myndighet med uppdrag att granska statens verksamhet. Myndighetens uppgift är att bedöma resultatet av statliga insatser, om skattepengar använts effektivt och om myndigheter redovisat sin verksamhet på ett rättvisande sätt.

OM PROCESSEN SAMT ÖVRIGT OM ANSTÄLLNINGEN
Denna rekrytering genomförs med hjälp av Poolia Executive Search AB, Pooliakoncernens bolag för rekrytering av högre chefer. I denna rekrytering skickas samtliga ansökningar in via Riksrevisionens hemsida. Har du frågor kring processen hänvisar vi till Poolia Executive Searchs kontaktpersoner. Denna annons kommer att ligga uppe under sommaren. Vi kommer ha begränsade möjligheter att svara på frågor via telefon under semesterperioden. Urval av ansökningar påbörjas vecka 32. Fackliga representanter för Riksrevisionen är Per Dackenberg, Saco-S 08-5171 4272, och Ingvar Önnhage, ST 08-5171 4097. Anställningen är tillsvidare med ett tidsbegränsat förordnande som chef. Tillträde sker enligt överenskommelse. Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket förutsätter svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställningen i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen