Lektor i biokemi till Karolinska Institutet

Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 6 augusti 2018
Stängs
den 7 september 2018
Ref:
2-2157/2018
Kontakta
Nils-Göran Larsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Lektor i biokemi (med inriktning mot utbildning och forskning)

Karolinska Institutet, Institutionen för Medicinsk biokemi och biofysik
Institutionen för medicinsk biokemi och biofysik (MBB) bedriver forskning inom grundläggande ämnen, från fysiologisk kemi, biokemi, strukturbiologi till vaskulärbiologi, medicinsk inflammationsforskning, molekylär metabolism och molekylär neurobiologi. MBB deltar aktivt i undervisning på grundutbildningsnivå inom läkar-, tandläkar- och biomedicinprogrammen vid Karolinska Institutet. För att ytterligare stärka undervisningens kvalité vill MBB rekrytera en engagerad och drivande lärare med inriktning mot undervisning inom läkarprogrammet.

Arbetsuppgifter
Den anställde ska vara huvudansvarig för institutionens kurser inom läkarprogrammet, d.v.s. var kursansvarig för kursen ”Den friska människan 1” och delta i undervisningen på kursen ”Den friska människan 2”. Den som anställs ska också ta över rollen som grundutbildningsansvarig (GUA) på MBB. Förutom arbetsuppgifterna inom undervisningen förväntas den anställde aktivt delta i forskning och/eller driva innovativa pedagogiska utvecklingsprojekt.

Behörighetskrav
Behörig att anställas som lektor är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens visat vetenskaplig skicklighet, pedagogisk skicklighet samt lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet. Därutöver gäller även att sökande ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor enligt SUHFs rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt tillägnat sig motsvarande kunskaper.

Ämnesområdet för lektoratet är biokemi med inriktning mot metabolism. Sökanden ska ha disputerat inom ett prekliniskt ämne, företrädesvis biokemi eller annan molekylärmedicinsk specialitet och efter disputationen har varit aktiv inom grundutbildning i detta ämne. Sökanden ska också ha varit aktiv inom forskning och/eller pedagogiska utvecklingsprojekt.

Bedömningsgrunder 
Anställningen har en inriktning mot utbildning och forskning. Vid bedömningen kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (2), pedagogisk skicklighet (3), lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (1). Tidigare erfarenhet av kursansvar, kursutveckling och andra pedagogiska utvecklingsprojekt räknas som en merit.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som KI bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Eftersom undervisningen sker till övervägande del på svenska bör den som anställs ha goda kunskaper i svenska.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).    

Granskning av meriter kommer att ske av externa sakkunniga på engelska. Av den anledningen skall alla bifogade handlingar vara skrivna på engelska.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2157/2018
Kontakt

  • Nils-Göran Larsson, prefekt , 08-524 830 36
  • Gunter Schneider, professor, 08-524 876 75

Facklig företrädare

  • Anne Edgren, OFR/S, P, O, 08-524 87570
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75, biborka.bveress@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO , 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se

Publicerat 2018-06-21
Sista ansökningsdag 2018-09-07

Liknande jobb

Liknande jobb