Verksjurist till Lotteriinspektionen

Plats
Strängnäs (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 8 augusti 2018
Stängs
den 23 augusti 2018
Ref:
18Li7311
Kontakta
Johan Röhr
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vill du vara en del av Sveriges nya spelmyndighet? Riksdagen fattade i juni 2018 beslut om att från 1 januari 2019 införa ett licenssystem och en spelmarknad i konkurrens. För att möta våra nya uppgifter söker Lotteriinspektionen en Verksjurist. Vi sitter i moderna och trevliga lokaler med fem minuters promenad till Strängnäs nya resecentrum. Med tåg tar det 50 minuter till Stockholm och 18 minuter till Eskilstuna.

Arbetsuppgifter
Är du intresserad av förvaltningsrätt, sekretess, upphandling och liknande frågor? Då har vi jobbet för dig. Du kommer att vara placerad på myndighetens rättssekretariat som i dagsläget har fyra medarbetare och leds av chefsjuristen. Rättssekretariatet ger stöd åt övriga avdelningar i alla typer av juridiska frågeställningar. Vi företräder också myndigheten i domstol. Som myndighetens verksjurist kommer du att ha ett särskilt ansvar för de förvaltningsjuridiska frågeställningarna. Du kommer också att vara ett stöd till avdelningen för verksamhetsstöd i frågor om upphandling och IT-rätt. En viktig del av ditt arbete kommer vara att utbilda övrig personal inom dina arbetsområden och att ansvara för att riktlinjer och rutiner uppdateras, är kända inom organisationen och efterlevs. Du kommer också att få uppdraget som myndighetens dataskyddsombud. I den rollen rapporterar du direkt till myndighetens styrelse.

Kvalifikationer
Du ska ha juris kandidatexamen eller juristexamen och flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom staten. Du ska ha goda kunskaper inom förvaltningsrätt och sekretesslagstiftningen. Erfarenhet från domstol är meriterande, liksom goda kunskaper om den nya dataskyddsförordningen (GDPR) och upphandlingsrätt. Du ska uttrycka dig mycket väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du engagerad, flexibel och driven. Du ska vara pedagogisk och på ett lätt sätt kunna förklara lagstiftningen inom ditt område för andra yrkesgrupper än jurister. Det är också viktigt att du trivs med att växla mellan att arbeta självständigt och i grupp samt har lätt för att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Frågor om tjänsten besvaras av chefsjuristen Johan Röhr, 0152-650 158. Fackliga kontaktpersoner är Åse Didriksson (SACO), 0152-650 173 och Eva-Britt Öberg (ST), 0152-650 148.

Ansök senast 23 augusti

Skicka din ansökan med personligt brev, CV, referenser och löneanspråk till registrator@lotteriinspektionen.se. Ansökan ska vara Lotteriinspektionen tillhanda senast den 23 augusti 2018.

Märk din ansökan med Dnr 18Li7311.