VD för Stockholms Hantverksförening, Hantverkarna Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 augusti 2018
Stängs
den 10 september 2018
Kontakta
Stefan Fritzdorf
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Hur skulle Stockholm se ut utan hantverkare?

Utan hantverkare i Stockholm skulle broar inte byggas och inga uteserveringar sättas upp. Nationalmuseum skulle inte renoveras – och inga av dess konstskatter restaureras. Ditt kök skulle inte kunna byggas om och inga solpaneler skulle placeras på kungliga slottets tak. Inga nya bostäder skulle byggas och inga lås skulle sättas i din ytterdörr. De där byxorna som satt så bra i våras skulle inte kunna läggas ut efter en semester med lite för mycket av det goda och favoritskorna skulle inte gå en säsong till efter nya sulor. Inga ringar skulle bytas i löfte om evig kärlek och inget bröd skulle brytas som tecken på vänskap.

Är det här ett Stockholm du inte kan tänka dig? Just nu finns ett drömjobb ledigt för dig som vill kämpa för hantverket och hantverkarna:

VD för Stockholms Hantverksförening, Hantverkarna Stockholm

Tillsammans med föreningens styrelse kommer du att dra upp riktlinjerna för föreningens verksamhet, både kortsiktigt och i ett längre perspektiv – och sedan leda och följa färdplanen. Du är föreningens talesperson i media och i lobbyarbete och den som leder det dagliga arbetet på föreningens kansli. Föreningen driver en yrkeshögskola, äger fastigheter i Stockholm och på Gran Canaria samt arrangerar den årliga gesäll- och mästarbrevsutdelningen i Stockholms stadshus. Dessutom sköter kansliet administrationen åt Hantverkarnas Riksorganisation. Resor i tjänsten förekommer, både in- och utrikes, även med bil, varför körkort är ett krav.

Du har tidigare erfarenhet från chefskap med personalansvar i förändringsprocess. Du har dokumenterad utbildning och erfarenhet av att leda verksamhet med nära kundkontakt, gärna från medlemsorganisationer. Du är resultatorienterad och flexibel samt har en förmåga att delegera och hantera komplexa situationer. Dokumenterad chefserfarenhet och samarbetsförmåga är ett krav, liksom goda kunskaper i svenska och engelska.

På Stockholms Hantverksförening kommer du att ha de trevligaste och mest dedikerade medarbetarna du någonsin har haft (vi har kollat med andra arbetsplatser och det stämmer) och sitta centralt i en av Stockholms vackraste kontorslokaler. (När hade du senast en kakelugn och franskt fönster i ditt tjänsterum?) Vi är också måna om balansen mellan arbets- och privatliv. Du förväntas därför normalt inte besvara mail efter att barnen har nattats eller när du kommer hem efter korpfotbollen.

Frågor kan besvaras av styrelsens ordförande, Stefan Fritzdorf, tel. 070-880 85 20, e-post: stefan.fritzdorf@vivels.se.

Skicka din ansökan inklusive CV, personligt brev och löneanspråk till stefan.fritzdorf@vivels.se senast den 10 september. Märk ansökan med ”VD Hantverkarna”. Tillträde och lön enligt överenskommelse. Personlighetstest kommer att genomföras på lämpliga kandidater och bakgrundskontroll kommer att genomföras för slutkandidaten. Ansökningarna behandlas löpande, varför tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Stockholms Hantverksförening är en näringspolitisk organisation med Stockholms hantverkare i fokus. Vi arbetar för att statusen och villkoren för hantverket ska förbättras på alla områden. Arbetet är branschöverskridande och bygger till stor del på väl fungerande samarbeten med andra organisationer och myndigheter.