Biträdande Kommundirektör till Botkyrka kommun

Rekryterare
Botkyrka kommun
Plats
Botkyrka, Stockholm
Annonserat
den 10 augusti 2018
Stängs
den 19 augusti 2018
Ref:
A802179
Kontakta
Caroline Kock
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Om arbetsplatsen
En av Sveriges mest, dynamiska och växande kommuner, Botkyrka, letar efter en öppen, ansvarstagande, modig och energisk person som vill axla rollen som biträdande kommundirektör. På sikt skall du även ha potential att bli kommundirektör.
Ett mått på att Botkyrka växer är att vi fram till 2020 skall bygga eller påbörja byggandet av minst 4000 nya hem där människor trivs, vill och kan bo kvar.

Arbetsuppgifter
I rollen som biträdande kommundirektör ingår att vara ansvarig för kommunledningens interna arbete inklusive centrala styr- och stödprocesser. Dessutom ingår det i rollen att vara ställföreträdande kommundirektör.
Vi söker nu dig som lockas av utmaningen att ta en drivande roll i kommunledningens interna arbete med styrning, stöd och ledning samtidigt som du lockas av möjligheten att arbeta i en av Sveriges attraktivaste kommuner som nu flyttar fram sina positioner ytterligare.
Botkyrka är en interkulturell kommun och idag mycket framstående inom många områden. Vi är omtalade för vår kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar. Dessutom har vi ett expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning. Detta gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkande.
Vi har höga politiska ambitioner att tillsammans med Botkyrkaborna skapa en kommun som verkligen är långt ifrån lagom och som ger medborgarna en god och trygg livsmiljö med möjlighet för ett kvalitativt boende och rikt liv.

Kvalifikationer
Vi tror att du har en akademisk utbildning samt gedigen erfarenhet av ledande roller i en politiskt styrd organisation. Du kan naturligtvis dessutom ha erfarenhet från ledande positioner inom näringslivet. Vi ser det som viktigt är att du kan kombinera förståelse för det kommunala uppdraget med ett affärsmässigt och entreprenöriellt tänkande. Mycket meriterande är om du har kunskap och erfarenhet av att ha drivit frågor i processform.

Du är trygg och stabil som person och ledare, du vågar utmana och är prestigelös, når resultat och driver utveckling, är kommunikativ och har lätt för att skapa kontakter och att bygga goda relationer. Du är välgrundad i ett interkulturellt förhållningssätt och det är meriterande om du har arbetat med jämlikhets- och jämställdhetsfrågor på en strategisk nivå.

Vi utgår ifrån att du är en god kommunikatör och relationsbyggare, har förmåga att uttrycka dig pedagogiskt och enkelt i tal och skrift på svenska och engelska.

Då tror vi att du passar bra för jobbet som Biträdande kommundirektör. 

Anställningens omfattning
Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan
Referensnummer:   A802179

Övrigt
Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb