Hovrättspresident till Hovrätten för Västra Sverige

Plats
Göteborg, Västra Götaland
Annonserat
den 10 augusti 2018
Stängs
den 9 september 2018
Ref:
65-2018
Kontakta
Ralf G Larsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Hovrättspresidenten har det övergripande administrativa ledningsansvaret för domstolen och ansvarar för att verksamheten bedrivs effektivt och enligt gällande regler. I arbetet ingår ett nära administrativt samarbete med Domstolsverket och samverkan med andra domstolschefer, andra myndigheter och organisationer. Den dagliga ledningen av domstolens administration utövas av hovrättens administrativa direktör. Presidenten deltar i hovrättens dömande verksamhet, men i mindre utsträckning än övriga domare.

Kvalifikationer
Det är en självklar utgångspunkt att den sökande ska svara mot mycket högt ställda krav på juridisk yrkesskicklighet, självständighet, omdöme och samarbetsförmåga. Det är likaså en förutsättning att denne är väl förtrogen med de krav som ställs på myndighetschefer inom staten och samtidigt har insikt och förståelse för domstolarnas särskilda ställning.

En hovrättspresident måste vara en aktiv och drivande chef för domstolen samt vara intresserad av arbetsgivarfrågor och ha en god administrativ förmåga. Det är nödvändigt att en hovrättspresident är en god kommunikatör, har intresse för att utveckla, lyssna på och motivera personalen, är öppen för nya arbetssätt och metoder och intresserar sig för samhällsutvecklingen. En hovrättspresident måste på ett aktivt sätt kunna företräda domstolen och skapa förtroende för dess verksamhet.

En hovrättspresident ska bedriva en modern personalpolitik och verka för att hovrätten är en attraktiv och trivsam arbetsplats som har lätt för att rekrytera goda medarbetare.

De som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare och den särskilda kravprofilen för chefer. Kravprofilerna hittar du på länken nedan.

Ansök via epost till:

domarnamnden@dom.se

Om Hovrätten för Västra Sverige
Hovrätten för Västra Sverige är näst störst av landets sex hovrätter. Hovrättens huvudsakliga uppgift är att pröva mål och ärenden som överklagats från de tingsrätter som ingår i hovrättens domkrets. Domstolen är organiserad på fyra dömande och en administrativ avdelning. Vid hovrätten arbetar ca 120 personer. Hovrätten har lokaler i centrala Göteborg, men förhandlingar hålls även i Karlstad.

Övrigt
Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet; den finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

Läs mer

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%
Antal platser: 1
Lön: Sveriges domstolar tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-09-09
Arbetsgivarens referensnummer: 65-2018

Kontakt
Ralf G Larsson, Hovrättspresident 
031-701 22 62, ralf.g.larsson@dom.se

Anna Samuelsson, Administrativ direktör 
031-701 22 61, anna.samuelsson@dom.se

Övrigt
När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.