Kanslichef till Tillväxtverket

Rekryterare
Tillväxtverket
Plats
Malmö, Skåne
Annonserat
den 10 augusti 2018
Stängs
den 20 augusti 2018
Kontakta
Regina Summer
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Kanslichef till sekretariatet för cirkulär ekonomi
Malmö

Tillväxtverket är en kunskapsdriven myndighet med professionella, kompetenta och engagerade medarbetare. Här kan du påverka både din och Sveriges framtid. Tillväxtverket stärker företagens konkurrenskraft och förbättrar näringslivets och regionernas utveckling. Vår vision är ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar.

Om tjänsten
Regeringen har beslutat att inrätta en Delegation för cirkulär ekonomi. Delegationen, som består av ca 8-10 delegater som utses av regeringen, ska fungera som ett rådgivande organ till regeringen. Läs mer om delegationens uppdrag här. 

Tillväxtverket ska nu inrätta ett sekretariat som ska vara ett stöd för Delegationen. Nu söker vi efter en drivande person för rollen som kanslichef till sekretariatet. Arbetet innebär att, baserat på delegationens prioritering och direktiv, genomföra olika aktiviteter och insatser som främjar en cirkulär ekonomi. Sekretariatet ska bl a ansvara för att: 

 • Ta fram underlag inför möten och organisera dessa
 • Säkerställa samordning mellan berörda arbetsgrupper, nätverk och andra relevanta aktörer
 • Sprida kunskap från arbetet i Delegationen för cirkulär ekonomi till relevanta aktörer

Som kanslichef ska du leda och fördela arbetet i ett team på ca 3 personer med placering i Malmö och i Stockholm. Rollen innebär inget formellt personalansvar. Du rapporterar till chefen för enhet Miljö och innovation på Tillväxtverket.  

Din tjänstgöringsort är Malmö. Resor, framförallt nationellt, ingår i tjänsten.

Vi söker dig som har:

 • Examen från högskola eller universitet inom ekonomi, samhällskunskap eller annan inriktning som Tillväxtverket bedömer som relevant
 • Erfarenhet av att leda en verksamhet med budgetansvar
 • Erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation
 • Fördjupade kunskaper inom cirkulär ekonomi samt ett stort nätverk inom området
 • Goda kunskaper om statsförvaltningen
 • Goda kunskaper om företagande
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Följande erfarenheter eller kunskaper är en merit: 

 • Erfarenhet av skriftlig rapportering och kommunikation
 • Kunskaper i Office-paketet
 • God erfarenhet av att presentera inför publik

Som person har du en mycket god kommunikativ förmåga, och är skicklig på att skapa goda relationer och nätverk. Vidare är du driven, noggrann och prestigelös. 

Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag
Anställningen är en tillsvidareanställning. Tillväxtverket tillämpar 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 20 augusti 2018. 

Mer information och kontakt
För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta enhet Miljö och innovations chef Regina Summer, tfn 08-681 77 13. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg Tony Schmidt tfn 08-681 65 62 fr o m v. 32. Fackliga företrädare är Imber Råbock, Saco, tfn 08-681 91 73 och Marlen Eriksson ST, tfn 08-681 91 22. 

Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor. 

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid!

I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare- eller försäljare.