Är du vår nya exploateringsingenjör?

Rekryterare
Tyresö Kommun
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 augusti 2018
Stängs
den 5 september 2018
Kontakta
Amalia Tjärnstig
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Nu söker vi en engagerad exploateringsingenjör som vill vara med och utvecklas med Tyresö! 

Om tjänsten
Hos oss på stadsbyggnadsförvaltningen får du varierande och stimulerande arbetsuppgifter i en expansiv kommun där beslutsvägarna är korta. Som exploateringsingenjör i Tyresö kommun arbetar du både som projektledare och med verksamhetslöpande frågor. Din huvudsakliga uppgift är att företräda kommunen i samarbetet med fastighetsägare och andra intressenter genom hela stadsbyggnadsprocessen från idé och planering till genomförande. Du sköter bland annat köp och försäljning av fastigheter, exploateringsavtal, markupplåtelser, gatukostnader, fastighetsregleringar, fastighetstaxering och andra juridiska och ekonomiska frågor inom fastighetsområdet.  

Hos oss får du jobba i projektform nära andra kompetenser såsom planarkitekt, byggprojektledare, projekteringsingenjör, trafikplanerare, landskapsarkitekt och kommunekolog. I de flesta fall har du en roll som projektledare tillsammans med en planarkitekt eller byggprojektledare och driver projekten framåt.

Våra projekt spänner mellan allt från övergripande strategier, mindre förtätning, större stadsutvecklingsområden, entreprenader för allmän infrastruktur och förnyelse i omvandlingsområden. Läs mer om våra projekt på www.tyreso.se/stadsutveckling

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vad erbjuder vi?
Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats där du som medarbetare får möjligheter till ett utvecklande arbete med stort eget ansvar. På enheten finns åtta goda kollegor som drivs av en utvecklingsvilja och handlingskraft. Vi arbetar gemensamt med att utveckla vår verksamhet till exempel genom att tillsammans göra utflykter och studieresor för att ta del av bra exempel. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid där du som anställd erbjuds möjlighet att arbeta viss tid på distans i vår lokal på Södermalm.

I vår stadsbyggnadsprocess arbetar vi tillsammans på hela förvaltningen med ett tydligt genomförandefokus. Genom att förena våra höga ambitioner skapar vi tillsammans rätt förutsättningar för att fortsätta utvecklas och vara i framkant. Vi satsar på ett gott ledarskap och vår kultur präglas av hjälpsamhet, glädje samt en rak och respektfull kommunikation.

 "I Tyresö händer det så mycket! Vi håller både på med allt ifrån stora nybyggnationer till fritidsområden som ska göras om till permanenta boenden. Det finns en enorm bredd i arbetsuppgifterna som gör att jag lär mig nya saker hela tiden." Johan Smeder, exploateringsingenjör

Vem är du?
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, lantmäteri, juridik alternativt med motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du i din utbildning och/eller genom din erfarenhet har inriktning mot mark- och fastighetsjuridik och därmed kunskap om fastighetslagstiftningen. Du hanterar det svenska språket mycket väl i tal och skrift då du i arbetet hanterar juridiska texter och har både skriftliga och muntliga kontakter internt och externt. Vi önskar att du har B-körkort då våra projekt är spridda över hela kommunen.

För att trivas och utvecklas med oss är du engagerad och har god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen är du pedagogisk och strukturerad. Du är initiativtagande, tänker gärna i nya banor och provar nya sätt att skapa resultat. Du är prestigelös och har en förmåga att se hur såväl stora som små arbetsuppgifter bidrar till ett lyckat resultat. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom området, men det viktigaste för oss är att du har ha ett stort intresse för samhällsplanering, genomförandefrågor samt fastighetsjuridik och ekonomi. Självklart är du serviceinriktad gentemot våra kommuninvånare och externa aktörer.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig, då är du välkommen med din ansökan senast 5 september 2018. Intervjuer kan komma och ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta oss via mail eller telefon:
Enhetschef Mark- och exploatering, Amalia Tjärnstig, amalia.tjarnstig@tyresö.se, 08-5782 93 11.

Fackliga kontaktpersoner når du via kommunens växel, 08-5782 91 00.

På grund av sommar och semestrar är det enklare att få svar på dina frågor från den 6 augusti.