Arkitekt/Kulturmiljöspecialist till SFV Kulturmiljö

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 24 augusti 2018
Stängs
den 16 september 2018
Ref:
74-1388/18
Kontakta
Karin Gold Cox
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kulturmiljöspecialist/ arkitekt till SFV Kulturmiljö
Tradition i utveckling. Vi har många kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer i vårt land. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Statens fastighetsverk förvaltar Sveriges nationalbyggnader och fria marker; slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader och en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta det på bästa sätt.

Kulturmiljöenheten ansvarar för myndighetens kulturmiljöarbete. Vi utvecklar strategiskt och operativt kulturmiljöarbete och verkar för ett gemensamt förhållningssätt i kulturmiljöfrågor. Kulturmiljöenheten är en del av Utvecklingsavdelningen. Här finns den interna specialistkompetensen som medverkar i den långsiktiga förvaltningen och i projekt. Vi behöver nu förstärka vår enhet och söker därför en arkitekt i rollen som kulturarvsspecialist.

Din roll
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Stödja och stärka kollegor i att styra arkitektkonsulter mot SFV:s målsättningar för fastigheterna som uttrycks i förvaltningsplaner och vårdprogram.
 • Bidra med specialistkompetens i SFV:s remissvar (planer, utredningar, från andra myndigheter, mm.).
 • Bidra med specialistkompetens vid restaureringar och kompletteringar av kulturhistoriskt värdefulla miljöer huvudsakligen i tidiga skeden. Bevaka kvalitet och långsiktighet i materialval, byggnadsteknik och gestaltning.
 • Bidra med specialistkompetens vid upphandling av arkitekter och tekniska konsulter.
 • Förvaltningsstöd avseende SFV som beställare och byggherre genom kulturhistorisk kvalitetssäkring, utvärdering och erfarenhetsåterföring av projekt.
 • Bidra till att sprida kunskap och erfarenheter internt genom kurser och seminarier men främst i det dagliga förvaltningsarbetet.
 • Bidra med kompetens i övergripande intern styrning och uppföljning inom arkitekturområdet.

Din profil
Vi söker dig som:

 • Har arkitektexamen eller liknande högskoleexamen. Det är starkt meriterande om du genomgått KKH/Restaureringskonst eller annan likvärdig vidareutbildning gällande restaureringsideologi.
 • Har aktuell erfarenhet av arbete som arkitekt med varierande utrednings-, och projekteringsuppdrag samt erfarenhet av att arbeta med skyddade byggnader. Det är meriterande om du har erfarenhet från rollen som projektledare eller beställare.
 • Har god kunskap om restaurering och svensk arkitekturhistoria och förmåga att resonera kring arkitektoniskt och kulturhistoriskt värde och att sätta arkitekturen i ett större samhälls- och kulturhistoriskt sammanhang.
 • Är väl införstådd med gällande lagstiftning inom den bebyggda miljön.
 • Har god kunskap om byggnadsteknik, metoder och material. 

  För att lyckas i rollen är du intresserad av kulturmiljöfrågor, stadsplanering och hållbar samhällsutveckling. Som person är du är lyhörd, har god samarbetsförmåga och tycker om att vara en ”lagspelare”. Vidare är du strukturerad, pedagogisk och kommunikativ. Du har integritet och är trygg i statstjänstemannarollen.

Du har mycket goda kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska både i tal och i skrift.

B-körkort är ett krav då det blir en del resor i tjänsten.

Mer information
Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 7000. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se

Statens fastighetsverk erbjuder en arbetsmiljö med kompetenta och engagerade kollegor, ett unikt fastighetsbestånd och utmanande arbetsuppgifter. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten är placerad i Stockholm och våra fastigheter finns över hela landet. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Sista ansökningsdag är 2018-09-16

Kontaktperson
Karin Gold Cox, enhetschef SFV Kulturmiljö
010-478 70 17
karin.gold.cox@sfv.se

Karin Svenonius, kulturarvsspecialist, arkitekt
010-478 74 90
karin.svenonius@sfv.se

Liknande jobb

Liknande jobb