Stabschef till socialkontoret på Danderyds kommun

Rekryterare
Danderyds kommun
Plats
Danderyd (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 28 augusti 2018
Stängs
den 23 september 2018
Ref:
48078
Kontakta
Anna Arborelius
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Stabschef till socialkontoret på Danderyds kommun

Välkommen till Danderyds kommun! Vi har en ny vision som säger att Danderyd ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i. Vill du vara med på vår resa dit? Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet och bidra till kommunens utveckling.

Placering: 
Stockholms län

Bransch: 
Kontor, Administration, Management

Antal tjänster: 
1

Arbetsplatsen
Socialkontoret ansvarar för individ- och familjeomsorg samt för insatser till äldre och personer med funktionsnedsättning. Socialkontoret finns i fräscha lokaler i Mörby Centrum med möjligheter till träning, shopping och lunchrestauranger.

Socialkontoret ansvarar för myndighetsfunktionen inom omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning samt stöd, rådgivning och andra insatser till barn, ungdomar och vuxna. Socialkontoret har tre avdelningar samt en stab.

Vi värdesätter ett öppet och positivt klimat på arbetsplatsen. Danderyd kommun har friskvårdsersättning och sommararbetstid.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig med utmärkta ledaregenskaper som administrativt leder och stödjer socialkontorets verksamheter samt ansvarar för upphandlingar, avtalsuppföljningar och utredningsuppdrag. Stort fokus på hela socialkontoret finns kring ett kontinuerligt förbättringsarbete enligt Lean och kvalitetsarbete. Du har personal-, budget och verksamhetsansvar för avdelningens tio medarbetare. Befattningen är ny och medarbetarna består av utredare, nämndsekreterare, registrator, systemförvaltare, ekonom/controller, utvecklingsstrateger samt receptionist.

Som administrativ chef leder du den administrativa avdelningen mot uppsatta mål och svarar för kontorets samlade administrativa processer inklusive budget-, upphandlings- och kvalitetsprocess. Du arbetar såväl strategiskt som operativt och deltar även i kommunövergripande projekt. I din roll ingår du i kontorets ledningsgrupp och du rapporterar till förvaltningschefen för socialkontoret.

Kvalifikationer
Du har en relevant högskoleutbildning med minst 3 års chefserfarenhet med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar från kommunal förvaltning. Erfarenhet från beställarrollen och upphandling inom vård- och omsorg är meriterande. Vi ser också att du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete. 

Det är en självklarhet att du har ett stort intresse för samhällsutveckling och de sociala frågor som socialkontoret ansvarar för.

Ditt ledarskap är viktigt och inom Danderyds kommun vilar det på följande värdeord:

  • Kommunikativ
  • Förebild
  • Engagerad
  • Skapa förtroende
  • Integritet
  • Lyhördhet
  • Lika värde

Du leder genom att inkludera och coacha samtidigt som du är flexibel. Genom att vara prestigelös skapar du också ett gott klimat för konstruktivt samarbete. Som person är du stabil med god självinsikt.

Då du blir en del av ledningsgruppen är det viktigt att du är strategisk med förmåga och kraft att implementera beslut som krävs för organisationens bästa.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis Executive. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta chefsrekryterare Anna Arborelius, anna.arborelius@se.experis.com, telefon 072-5375011 eller Rutger Carlheim-Gyllenskiöld, rutgyl@se.experis.com, telefon 070-377 53 52. Sista ansökningsdag är 23 september 2018. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga kontakter:

Fackförbundet Vision Danderyd: E-mail: vision@danderyd.se, kontaktperson: Pelle Bengtsson 08-568 912 76

Fackförbundet SACO: E-mail: carina.asp@danderyd.se, kontaktperson: Carina Asp 08-56891206

Liknande jobb

Liknande jobb