Säkerhetschef till Tullverket

Rekryterare
Tullverket
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 28 augusti 2018
Stängs
den 16 september 2018
Ref:
PER 2018-591
Kontakta
Bodil Taylor
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vill du arbeta som säkerhetschef i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag? Tullverket bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle och erbjuder en spännande möjlighet att som säkerhetschef arbeta i myndighet med fokus på resultat genom förändrings- och utvecklingsarbete.

Säkerhetsfunktionen vid Tullverkets verksledningsstab driver, koordinerar och utvecklar myndighetens säkerhetsarbete utifrån ett såväl strategiskt som långsiktigt perspektiv. Arbetet sker i nära samarbete med övriga avdelningar inom Tullverket. Området verksamhetsskydd omfattar informationssäkerhet, personalsäkerhet, skydd av egendom samt beredskap. Tullverket arbetar aktivt med att skapa förutsättning för och utveckla säkerheten inom verksamheten och i denna utveckling har säkerhetsfunktionen en central roll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som säkerhetschef kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att ansvara för att utveckla och driva Tullverkets säkerhetsarbete för att Tullverket ska ha förmåga att fullgöra sitt uppdrag på ett tryggt och effektivt sätt. Som säkerhetschef har du personalansvar för två medarbetare som arbetar inom säkerhetsområdet.

Som säkerhetschef innehar du även rollen som Tullverkets säkerhetsskyddschef enligt säkerhetsskyddsförordningen. I denna roll ska du styra och utveckla Tullverkets långsiktiga arbete inom säkerhetsskyddsområdet. Genom Tullverkets signalskyddschef ansvarar och leder du myndighetens signalskydd.

Du ansvarar även för att bygga nätverk såväl externt som internt och att omvärldsbevaka säkerhetsområdet. Du rapporterar direkt till chefen för verksledningsstaben och ingår i verksledningsstabens ledningsgrupp. Säkerhetsfunktionen är placerad på huvudkontoret i Stockholm i nyrenoverade lokaler.

Vi söker dig som har: 

 • relevant akademisk utbildning eller annan utbildning/ erfarenhet som kan bedömas likvärdigt
 • flerårig erfarenhet av säkerhetsarbete i ledande befattning vid större myndighet eller företag och har stor vana av att arbeta med systematiskt säkerhets- och säkerhetsskyddsarbete
 • erfarenhet av arbete i offentlig sektor och med fördel inom staten och har god förståelse för hur statliga myndigheter fungerar i ledning, styrning och uppföljning
 • erfarenhet av att  genomföra utredningar på ett strukturerat och effektivt sätt
 • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska
 • svenskt medborgarskap.

Meriterande om du har:

 • säkerhetschefsutbildning och säkerhetsskyddschefsutbildning
 • ledarskapsutbildning     
 • chefserfarenhet med både verksamhetsansvar och personalansvar
 • erfarenhet av arbete inom de fyra säkerhetsområdena; Informationssäkerhet, personalsäkerhet, skydd av egendom och beredskap, samt kunskaper inom it-säkerhetsområdet
 • erfarenhet av arbete med signalskydd
 • erfarenhet av utvecklingsarbete och förändringsledning.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarsfull, handlingskraftig och som leder och utvecklar säkerhetsarbetet i Tullverket på ett effektivt sätt. Du har god helhetssyn och kan prioritera och snabbt sätta dig in i nya områden. Långsiktighet, kvalitetsmedvetenhet samt välutvecklad analytisk förmåga är avgörande egenskaper för tjänsten. Vidare är du van att utveckla både människor och verksamhet genom ett coachande och kommunikativt förhållningssätt och du skapar engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Du kommer att samverka med många olika aktörer inom och utom myndigheten och därför är det viktigt att du har förmåga att skapa goda relationer med andra och kan uttrycka dig på ett korrekt och omdömesgillt sätt. Du har ett konsultativt arbetssätt, är positiv och lösningsorienterad och har förmåga att få acceptans och förståelse i organisationen för det viktiga säkerhetsarbetet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt
Referensnummer: PER 2018-591.
Placeringsort: Stockholm.
Tjänsteresor kan förekomma.
Tjänsten innebär förtroendearbetstid.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet och som en del i rekryteringsprocessen ingår därför säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Som ett led i tillsättningen kommer du att få genomföra chefstester och innan beslut om anställning fattas kommer du att genomgå drogtest.

För mer information och ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Bodil Taylor, 08-456 55 60. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa PA-support, 060–67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson, 040-661 33 21 och Lena Larsson, 08-405 05 35, för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 16:e september 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Liknande jobb

Liknande jobb