Rättsenhetschef till Läkemedelsverket

Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 5 september 2018
Stängs
den 23 september 2018
Ref:
2.4.1-2018-066189
Kontakta
Kenneth Nordback
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Rättsenhetschef

Läkemedelsverket erbjuder dig en spännande och utvecklande roll som chef för Rättsenheten och vi söker dig som inspireras av myndighetens uppdrag och vill leda genom tillit och den statliga värdegrunden. Du vill vara en god företrädare för Läkemedelsverket internt som arbetsgivare och medarbetare samt externt gentemot våra intressenter.

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Beskrivning av enhet/verksamhet
Arbetet på Läkemedelsverkets rättsenhet har både nationell och internationell prägel och är mångfacetterat. Viktiga rättsområden förutom EU-rätten och läkemedelsrätten är förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, miljöbalken, personuppgiftslagen samt avtals- och upphandlingsrätt. Verksjuristernas arbetsuppgifter består i medverkan vid införlivandet av EU-rättsakter och annat författningsarbete, men också självständig handläggning av ärenden, processande vid domstol, utarbetande av rättsutredningar samt juridisk rådgivning inom myndigheten. Att ge information till allmänheten, berörda företag samt hälso- och sjukvården ingår också i arbetsuppgifterna på enheten. Rättsenheten har idag 16 juristtjänster.

Arbetsuppgifter
Som rättsenhetschef kommer du att ha personal- och ekonomiansvar. I ansvaret ingår att planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten i samverkan med medarbetarna. Arbetet innefattar även utveckling av enhetens arbetssätt och stöd till verksamheten.

Rättsenhetschefen fattar vidare myndighetsbeslut samt för myndighetens talan vid domstolar och andra myndigheter. Det sker i nära samarbete med verkets chefsjurist som har det övergripande ansvaret för samordning av juridiska frågor. Rättsenhetschefen kan vid behov ersätta chefsjuristen och chefsjuristen kan ge uppdrag till rättsenheten.

Som ledare på Läkemedelsverket ser vi att du är en god företrädare för vår ledarfilosofi vilken innebär att leda, styra, utveckla och företräda genom helhetssyn, mod, engagemang och målfokus.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskap och som tidigare haft en ledande roll – företrädelsevis som chef med erfarenhet av fullt personalansvar.

Du är en erfaren jurist med fullgjord notariemeritering och flerårig erfarenhet av annat kvalificerat juridiskt arbete. Vi förutsätter att du har god förmåga att uttrycka dig väl på såväl svenska som engelska. Det är meriterande om du arbetat med utvecklings- och/eller förändringsarbete.
 
Personliga egenskaper
Du som söker kan med stort engagemang och entusiasm leda enhetens arbete. Du har förmåga att kunna fatta välavvägda beslut, prioritera och delegera, och har även strategisk och analytisk förmåga. Du har vidare förmåga att skapa dialog och laganda och du delar med dig och värnar om gruppens utveckling. Du hanterar osäkerhet och förändring på ett konstruktivt sätt och har alltså förmåga att anpassa dig till ändrade förhållanden och olika situationer.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2018-09-23
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Rättsenheten
Diarienummer: 2.4.1-2018-066189

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta Kenneth Nordback, tf enhetschef för Rättsenheten eller chefsjurist Joakim Brandberg.
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Kristina Nilsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se
 
Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb