Erfaren statistiker med intresse för antagningsfrågor

Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 september 2018
Stängs
den 26 september 2018
Ref:
2.2.1-00946-2018
Kontakta
Tuula Kuosmanen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Erfaren statistiker med intresse för antagningsfrågor

Ref 2.2.1-00946-2018

UHR är en statlig myndighet med ett brett uppdrag inom utbildningsområdet. Vår vision är utbildning, utbyte och utveckling - för alla som vill vidare.Vi söker statistiker till avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor med placering i Stockholm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
• Genomföra statistiska analyser inom antagningsområdet
• Vara huvudansvarig för statistikdelen av den svenska datainsamlingen och databearbetningen inom Eurostudent
• Medverka i andra utredningar med statistikunderlag och i utredningar inför regelförändringar. Även andra uppgifter kan förekomma såsom att göra prognoser av sökandetryck samt besvara frågor från media.

Dina kvalifikationer
• Akademisk examen, varav minst 90 högskolepoäng i statistik
• Flerårig erfarenhet från arbete med kvalificerade statistiska analyser
• Goda kunskaper inom databaser, databearbetning och programmering
• God kunskap om samt erfarenhet av SPSS och SQL, alternativt annat statistikprogram
• Erfarenhet av att arbeta med stora enkätstudier samt att arbeta med registerdata
• God kunskap i svenska och engelska, i så väl tal som skrift

Det är även meriterande om du har
• God kännedom om universitets- och högskolesektorn och antagningssystemet
• God kännedom om både nuvarande och förväntad efterfrågan på arbetsmarknaden av olika grupper av högskoleutbildade
• Intresse för samhällsfrågor
• Forskarutbildning med kvantitativ inriktning
• Erfarenhet av att arbeta med verktyg för konstruktion av web-enkäter

Som statistiker arbetar du i ett eller flera utredningsprojekt tillsammans med kollegor med olika utbildningsbakgrund och du växlar mellan rollen som projektmedarbetare och projektledare. Du behöver ha en hög grad av självständighet samtidigt som du ska kunna samverka med avdelningens andra statistiker, utredare samt andra berörda grupper på myndigheten. Du har god organisationsförmåga, förmåga att planera ditt arbete realistiskt och långsiktigt för att hålla deadlines. Du ansvarar självständigt för din egen utveckling när det gäller statistiskmetod och annat som är viktigt för din tjänst. Du har förmåga att på ett pedagogiskt sätt redovisa statistiska analyser och resultat och att ge metodstöd till icke-statistiker. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och kompetens.

Om avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor
På UHR ansvarar vi för att ta fram högskoleprovet som årligen skrivs av cirka 150 000 personer och vi genomför även provet utomlands i en del länder, främst i Europa. Vi hanterar anmälningarna till provet och beslutar också om resultat. Vi stödjer högskolornas arbete för en ökad mångfald och lika rättigheter och möjligheter inom högre utbildning samt arbetet mot
diskriminering utifrån alla diskrimineringsgrunder. Detta görs genom uppföljningar, analyser, konferenser och utbildning. Vi publicerar antagningsstatistik och gör analyser av antagningarna till högskolan. Vi tar även fram föreskrifter för tillträde till högre utbildning.

Om UHR
UHR har ett brett uppdrag inom utbildningsområdet vars gemensamma nämnare är att skapa möjligheter för dem som vill utvecklas genom utbildning och internationella utbyten.

UHR:s uppdrag är att:

  • ge information inför högskolestudier, ansvara för högskoleprovet, ta fram regelverk och samordna antagningen till högskolan,
  • utveckla och förvalta IT-system och e-tjänster åt utbildningssektorn,
  • förmedla internationella utbyten och kompetensutveckling för hela utbildningskedjan,
  • bedöma utländska utbildningar,
  • främja breddad rekrytering och arbeta för lika rättigheter och möjligheter inom högskolan

UHR:s mål är att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetare och chefer jobbar tillsammans för långsiktig utveckling. Vi erbjuder en professionell och stimulerande miljö med goda möjligheter till personlig utveckling. Som medarbetare på UHR är du medproducent, tar eget ansvar och skapar klarhet. Läs mer om myndigheten på www.uhr.se och titta gärna på våra
filmer där några av medarbetarna berättar om sin vardag.

Information
Anställningen omfattar heltid och gäller tillsvidare med tillträde efter överenskommelse. UHR tillämpar sex månaders provanställning. Placeringsort är Stockholm. Har du några frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta avdelningschef Tuula Kuosmanen tfn. 010-4700629.
Representant för SACO är Erik Kyhlberg tfn. 010-4700668 och för ST Ida Lind tfn. 010-4700689. Skicka din ansökan i form av personligt brev och CV via www.uhr.se/ledigajobb. Märk din ansökan med diarienummer 2.2.1-00946-2018. Sista ansökningsdatum är 26/9.