Rektor/VD till Ersta Sköndal Bräcke högskola

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 5 september 2018
Stängs
den 23 september 2018
Kontakta
Majken Tammisto
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vid Ersta Sköndal Bräcke högskola anordnas utbildning på grundnivå och avancerad nivå i vårdvetenskap och socialt arbete. Vi bedriver också utbildning i teologi, kyrkomusik och psykoterapi. Forskarutbildning anordnas inom området Människan i välfärdssamhället med för närvarande två forskarutbildningsämnen, Palliativ vård och Social välfärd med inriktning mot civilsamhället. Forskning bedrivs i huvudämnena vårdvetenskap och socialt arbete och det finns en väletablerad forskning om det civila samhället, palliativ vård, välfärdsrätt samt i etik. Här bedrivs också uppdragsutbildning inom våra områden. Ersta Sköndal Bräcke högskola har sin verksamhet förlagd på tre campus: Campus Ersta och Campus Sköndal i Stockholm och Campus Bräcke i Göteborg.

Ersta Sköndal Bräcke högskola är en enskild utbildningsanordnare och bedrivs i form av aktiebolag. Bolaget ägs av Ersta Diakoni, Stiftelsen Stora Sköndal och Bräcke Diakoni.

REKTOR/VD

Framtida utmaningar
Ersta Sköndal Bräcke högskola har en väl fungerande verksamhet. Söktrycket till de olika utbildningarna är mycket högt och det finns också ett stort intresse för den forskning som högskolan bedriver. Vi har en tydlig förankring i bemötande- och värdegrundsfrågor.

I dag står vi inför ett par spännande utmaningar. En av dem handlar om en nödvändig fortsatt utveckling och expansion av verksamheten. Detta gäller såväl forskning som utbildning. Där behöver rektor till exempel arbeta aktivt med finansiering, nätverkande och samverkan.

Att arbeta för ett samlat campus på Södermalm i Stockholm blir en central uppgift för rektor de närmaste åren.

Vi söker dig som

  • har en omfattande erfarenhet av akademiskt ledarskap. Den rektor vi letar efter ska skapa en trygg och kreativ arbetsmiljö för såväl medarbetare som studenter. Ledarskapet ska vara såväl utmanande som motiverande. I uppdraget ingår att verka för fortsatt strategisk och operativ utveckling av verksamheten. Högskolans styrelse har fattat beslut om ny strategisk inriktning för perioden 2018-2022. Denna ligger till grund för det arbete som rektor ska bedriva.
  • har en god kommunikativ förmåga. Att vara närvarande i verksamheten och ha ett genuint intresse för de olika ämnesområdena som finns vid högskolan är centralt. I det utvecklingsarbete som pågår är samverkan med såväl medarbetare som studenter 2 (2) betydelsefullt. Rektor bör ha en god förmåga att förmedla tydliga budskap som engagerar och berör.
  • har ett genuint intresse för värdefrågor och bemötandefrågor. Rektors uppgift är att föra högskolans värderingar och identitet in i framtiden.

Ansökan

  • Välkommen med din intresseanmälan senast söndagen den 23 september 2018. Ansök genom att klicka på denna länk. Ditt intresse behandlas konfidentiellt. I denna rekrytering samarbetar vi med Michaël Berglund AB. För frågor om tjänsten kontakta Majken Tammisto på majken.tammisto@michaelberglund.se Vi har gjort våra medieval för den här rekryteringen och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb