Contract Manager med känsla för kvalité och affärer

Rekryterare
Academic Work
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 7 september 2018
Stängs
den 7 oktober 2018
Kontakta
Sara Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Triggas du av tanken att bidra till Academic Works fortsatta tillväxt genom att förhandla våra viktigaste ramavtal? Har du hittat en trygghet i din professionella roll och har erfarenhet av förhandling samt av att granska och författa stora mängder avtalstext? På Academic Work utmanas du ständigt i din roll och gläds åt varandras framgångar. Vi strävar efter att vara ”the best place to work” och därför sätter vi stor vikt vid att våra medarbetare verkligen ska trivas i rollen och hos oss! Låter det lockande? Då är du kanske den vi söker!

OM TJÄNSTEN

"Det bästa med rollen som Contract Manager på Academic Work är att få leda och driva arbete i händelsernas centrum. Jag arbetar med att förhandla affärsvillkoren för våra största och mest komplexa affärer för våra viktigaste kunder. Därför är jag ofta delaktig i arbetet att ständigt utveckla vårt kunderbjudande för att vi ska nå vår vision om att vara våra kunders förstahandsval. Att dessutom få arbeta med så många olika kollegor över hela landet är inte bara utvecklande utan också väldigt roligt! Motivation och energi hämtar jag framför allt från givande samförstånd i möten med våra kunder men också från mina kollegor då kulturen och professionalismen på Academic Work är stark och i fokus. Nu söker jag en kollega som vill stötta mig i mitt arbete. Är det du?"

Så här beskriver Gustavf, som är Contract Manager samt Head of Contract rollen och varför den är så viktig för oss. Då vi växer behöver vi nu utöka med ytterligare en person till vårt Contract-team som kommer att arbeta dedikerat med förhandling, avtalsteckning och underhåll av våra viktigaste ramavtal.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som Contract Manager kommer du därför att vara ansvarig för att förhandla ramavtal och mer komplexa uppdragsavtal med våra nyckelkunder i Sverige. Du arbetar operativt, där ditt uppdrag är att stötta vår säljavdelning med att ta fram ramavtal vid förfrågningar från kunder men även att arbeta proaktivt för att utveckla vår affär.

Du rapporterar till Contract Manager och ingår i ett team om fem personer som är direkt underställt vår svenska företagsledning. Förutom dig och vår Contract Manager kommer teamet bestå av två Bid -Managers som arbetar dedikerat med anbudsläggning för våra kunders upphandlingar samt två medarbetare som är stöd mot vår organisation i supportfrågor kopplade till våra ramavtal.

Rollen innebär många kontaktytor där du samarbetar med nyckelpersoner i organisationen. I din roll stöttar och utbildar du medarbetare i hur de bör bemöta avtalsförfrågningar från kund, vilket till exempel kan innebära att utbilda våra Account Managers i storkundsarbete och förhandling. Utöver det kommer du att samarbeta med många andra funktioner, så som vår legal-avdelning, labour-law specialister samt credit risk-avdelning.

På Academic Work uppmuntrar vi och belönar ambition. Vi tror och hoppas verkligen att du kommer trivas hos oss och lägger därför mycket fokus på att skapa en miljö och kultur som får våra medarbetare att må bra och växa både som människor och i sin roll. I rollen som Contract Manager kommer du att stötta kontor i hela Sverige, vilket gör att rollen innebär en del resor, i snitt 1-2 gånger i månaden. Med det kommer också frihet, flexibilitet och utveckling så att arbetet går att kombinera med ett privatliv.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

Arbetsuppgifter:

 • Utveckla nya affärsmöjligheter i samarbete med kollegor

 • Förhandla ramavtal för Academic Work i viktiga kundmöten

 • Räkna på större och komplexare affärsupplägg på såväl nationell som regional nivå

 • Granska och författa justeringar i kunders avtalsförslag

 • Bidra till utvecklingen av strukturer och processer, samt till att dela best practice

VI SÖKER DIG SOM

 • Har universitets/högskoleutbildning inom ekonomi, alternativt annan relevant utbildning så som juridik eller inköp

 • Har 2-4 års relevant arbetslivserfarenhet, där du arbetat med strategiskt avtalsarbete /strategiskt säljarbete samt suttit med förhandlingar och deltagit på kvalificerade kundmöten

 • Har erfarenhet av att granska och författa stora mängder avtalstext.

 • Har mycket goda kunskaper i Office-paketet med huvudfokus på Excel. Du är en avancerad användare av Excel och behärskar avancerade lönsamhetskalkyler.

 • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska språket, där du har lätt för att uttrycka dig i skrift, i både svenska och engelska. Tonen och språket anpassar du såklart efter målgruppen.

 • Kunskap om offentlig upphandling är starkt meriterande men är inte ett krav för rollen.

Vidare så ser vi gärna att du har körkort men det är inte ett måste.

För att lyckas i rollen som Contract Manager ser vi att du är affärsinriktad med en stor förståelse för affären samt kan se och förklara de långsiktiga konsekvenserna av fattade beslut. Då du kommer att leda förhandlingar mot våra nyckelkonton ser vi att du är trygg i din professionella roll och har en pondus som gör att du kan stå upp för din åsikt och våga utmana för att ta till vara på möjligheter. Vidare har du en god strukturell förmåga som gör att du kan driva ditt eget arbete framåt med hög kvalitét. Då du kommer att granska större mängder text i affärsavtal samt författa justeringar i dessa, tror vi att du har en god skriftlig kommunikativ förmåga. Då tempot hos oss ofta högt, söker vi dig som hittat en balans mellan noggrannhet och effektivitet samt trivs och utvecklas i en sådan miljö.

Slutligen har du en god samarbetsförmåga med fokus på att leverera kvalitét och service i dina samarbeten, såväl internt som externt. Välkommen till oss! We reward Ambition.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Januari 2019

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Stockholm, Norrtull

 • Kontaktuppgifter: Sara Andersson, Talent Acquisition Manager Staff and Management

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under ”mina sidor” på din profil.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sara.andersson@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!