Rättsliga experter till Rättsavdelningen i Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 september 2018
Stängs
den 23 september 2018
Ref:
014731-2018
Kontakta
Gun Borgstedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete som spelar en viktig roll i människors liv. Vi är en av Sveriges största myndigheter och finns över hela landet vilket innebär att det finns goda möjligheter till utveckling och rörlighet. Att arbeta med ständiga förbättringar är en viktig del för att nå vårt mål att öka allmänhetens förtroende. De flesta av våra medarbetare arbetar i team där alla får ta ett stort ansvar för det gemensamma arbetet. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och en bra balans mellan arbete och privatliv. Vi arbetar också aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla får lika möjligheter.

Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss

Vi söker flera rättsliga experter till Rättsavdelningen
Rättsavdelningen ansvarar för, utvecklar och leder den rättsliga styrningen av Försäkringskassans verksamhet. Det innebär att avdelningen arbetar med att ge rättsligt stöd till verksamhetens olika delar samt genomför rättslig kvalitetsuppföljning och analyserar de olika regelverk som styr Försäkringskassans verksamhet. Rättsavdelningen för även myndighetens talan i olika rättsliga instanser och behandlar remisser från riksdagen, regeringen och andra myndigheter. Rättsavdelningen består av fyra verksamhetsområden. De rättsliga experterna arbetar mestadels i tillämparteam med olika ansvarsområden utifrån de olika försäkringsområden som Försäkringskassan ansvarar för.

Ansvar och arbetsuppgifter  
Uppgiften som rättslig expert i tillämparteamen innebär att du tillsammans med övriga rättsliga experter i teamet driver arbetet för en enhetlig och korrekt rättstillämpning av socialförsäkringen i Försäkringskassan.

Teamet ansvarar för att ta fram normerande styrdokument och tillämpningsdelarna i Försäkringskassans vägledningar inom aktuellt försäkringsområde. Tillsammans med processjuridiska enheterna bevakar teamet tillämpningen av socialförsäkringen och driver fram rättspraxis och prejudikat. 

En stor del av arbetet består i att vara rättsligt stöd för övrig verksamhet genom direkta möten och deltagande i olika arbetsgrupper. Du deltar också i arbetet med att ta fram remissvar och kvalitetssäkra olika stöddokument. Arbetet innebär även att delta i utvecklingsprojekt och samverka med andra myndigheter.

Vi söker dig som 

 • har juristexamen
 • är notariemeriterad eller har motsvarande kompetens
 • är stabil och har förmåga att skapa förtroende hos olika samarbetspartners
 • agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
 • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
 • kan förstå och analysera komplexa frågor
 • samarbetar effektivt för att nå gemensamma mål
 • har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift 

Det är meriterande om du: 

 • har mycket goda kunskaper i socialförsäkringsjuridik
 • har erfarenhet av fordrings- och återkravshantering vid myndighet
 • har goda kunskaper i EU-rätt, särskilt avseende regleringen av socialförsäkringen 
 • har erfarenhet från kammarrätt eller Högsta förvaltningsdomstolen
 • har erfarenhet av arbete i Regeringskansliet

Det rör sig om flera tjänster med olika inriktning. För varje tjänst är därför inte samtliga ovannämnda meriter tillämpliga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Övrigt
Rekryteringen kan omfatta både tillsvidareanställningar och visstidsanställningar. Samtliga är heltidstjänster med tillträde enligt överenskommelse, men helst så snart som möjligt. Provanställning kan bli aktuellt vid tillsvidareanställning. I denna rekrytering ser vi helst sökanden som vill arbeta i Stockholm.

Om du har frågor
Vill du veta mer om anställningarna är du välkommen att kontakta rekryterande chefer Gun Borgstedt, tel. 010-116 91 32, Gerda Lind, tel. 010-111 30 09 och Erik Janzon, tel. 010-111 6076. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Josefin Lewenstierna, tel. 010-116 33 76. Vid fackliga frågor kontakta Fackförbundet ST: Behzad Barkhodaee, 010-116 22 96, Saco-S: Carl-Johan Fahlander, tel. 010-112 83 15, Seko: Irre del Barba, 010-115 30 87.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 23 september 2018. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

Liknande jobb

Liknande jobb