Financial Manager/Ekonomichef - Kadant Nordic

Rekryterare
Kadant Nordic AB
Plats
Huskvarna, Jönköping
Annonserat
den 10 september 2018
Stängs
den 7 oktober 2018
Kontakta
Jonas Henrikson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsgivare Kadant Nordic AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Ekonomi/ Marknad
Ort Husqvarna
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-10-07

Vill du vara med på en tillväxtresa hos ett företag i utveckling? Då ska du inte missa att Kadant Nordic AB söker en Financial manager!

Vad erbjuder Kadant Nordic AB dig?
Kadant Nordic AB är en del av Kadant Inc., en internationell koncern som i mer än 100 år levererat smarta och effektiva lösningar till processindustrin. Kadant Nordic är det lilla företaget i den stora koncernen och du får här chansen att arbeta med det lilla bolagets personliga engagemang, närhet, prestigelöshet och resultatfokus samtidigt som du har stöd av det stora bolagets verktyg, processer och uthållighet när det behövs.

Kadant Nordic har sitt huvudkontor i Huskvarna. Det är också där du kommer vara placerad. Företaget är en marknadsledande aktör med egen tillverkning, utveckling och försäljning av rengöringsutrustning för processindustrin. Bolaget har strax över 30 medarbetare i Sverige och Finland och omsätter 160 miljoner kronor med fin vinstmarginal. Koncernen Kadant Inc. är baserat i Westford, Massachusetts, och har bolag i 18 länder över hela världen.

Verksamheten har en god utveckling och växer stadigt. Både organiskt och med köp av verksamheter. Framgångsfaktorer är ett mycket tydligt kundperspektiv och en god organisationsanda där alla hjälps åt om det behövs. Alltid nära till både beslut och verkstad.

Vad innebär rollen?
Som Ekonomichef på Kadant Nordic har du ett helhetsansvar för ekonomiprocessen och till delar även den administrativa verksamhetsledningen. Du arbetar brett med både ett operativt och strategiskt perspektiv och kommer få en god överblick över verksamheten och långsiktigt kunna bidra i affärsutvecklingen tillsammans med dina ledningsgruppskollegor.  

Du driver ekonomiarbetet tillsammans med dina fem kollegor, varav fyra inom orderadministration och en ekonomiassistent. Inom ert ansvarsområde finner du bland annat;

 • Månads- och årsbokslut
 • Koncernrapportering månads- och kvartalsvis
 • Skatterapportering och kontakter med revisorer och liknande instanser
 • Prognos-, budgetarbete och projektuppföljning tillsammans med affärsansvariga
 • Kontakter avseende IT-drift (outsourcat)
 • Kontakter med bank- & försäkringsbolag
 • Internkontrollfunktion
 • Lönehantering och personalfrågor

Du rapporterar funktionellt direkt till VD och deltar i ledningsgruppen. Du har även internationella kontakter med ekonomichefen i Europa samt rapporterar strukturellt till den globala ekonomichefen i USA.

Vem söker vi?
Vi söker en person som har ett helhetsperspektiv och snabbt kan skapa sig en förståelse för verksamheten. Du har förmågan att se strukturer och samband även i komplexa situationer och är lösningsorienterad. Du sätter upp mål och planerar för att säkerställa en effektiv samordning av resurser. Du har en tydlig kommunikation där du förmedlar, mottar och tar till dig information från olika parter och gör din egen analys utifrån detta.

I denna rekrytering kommer vi lägga stort fokus på personlig potential men för att lyckas i rollen är vi tämligen säkra på att du har:

 • Minst fem års erfarenhet av redovisnings- eller revisionsarbete i någon form
 • Minst två års erfarenhet av att ansvara för månads- och årsbokslut och har ansvarat för redovisning av verksamhet tidigare.
 • Erfarenhet av att arbeta med och i ERP system
 • God redovisningskunskap
 • God Excelkunskap
 • God engelska

Det är meriterande (men ej ett krav) om du har en högre utbildning inom ekonomi/ekonomisk styrning, chefserfarenhet/ projektledarerfarenhet, erfarenhet av att driva budgetprocesser samt tidigare har rapporterat enligt US GAAP.

Ansök redan idag!

Ansökan
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare eller researcher.

Ansvarig rekryterare är Jonas Henrikson och nås på  jonas.henrikson@unikresurs.se. Researcher är Lovisa Holgersson och nås på lovisa.holgersson@unikresurs.se eller 070-7740131.

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Liknande jobb

Liknande jobb