Chef till Naturskyddsföreningen

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 11 september 2018
Stängs
den 20 september 2018
Kontakta
Paula Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Sökes: en analytisk och strategisk chef som vill utveckla vårt ideella arbete!

Vi söker en ny chef till Naturskyddsföreningens mobiliseringsavdelning! Vill du utveckla nya ideella arbetsformer på en av Sveriges största medlemsorganisationer? En stor andel av våra 226 000 medlemmar vill gärna engagera sig mer än idag – har du visioner för hur vi kan fånga upp det engagemanget? Brinner du dessutom för natur och miljö och för att skapa arbetsglädje? Då kanske vi har drömjobbet för dig!

Uppgifter och roll

 • Som chef för mobiliseringsavdelningen leder du en avdelning med drygt tjugo medarbetare och har personal- och budgetansvar. Ditt huvuduppdrag är att stödja våra medlemmar som är föreningsaktiva idag samt att utveckla nya ideella arbetsformer för att fler människor ska kunna engagera sig för natur och miljö. Avdelningen befinner sig i ett pågående förändringsarbete där man tillsammans med övriga arbetar med att utveckla organisation, mobiliseringsmetoder och samverkan med folkrörelsen. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till kanslichefen.

Profil

 • Analytisk och strategisk ledare med erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsarbete. Konkreta idéer och starkt engagemang gällande att utveckla folkrörelser och stärka engagemang och metoder för att nå nya målgrupper. 
 • Förståelse för hur en organisation kan minska trösklar till engagemang genom ett aktivt mångfaldsarbete.
 • Dokumenterad erfarenhet av personalledande ansvar, inklusive budgetansvar, målstyrning och resultatuppföljning. 
 • Erfarenhet av att sitta i en ledningsgrupp och ta ett helhetsansvar för en organisation eller ett företag.
 • Tydlig, kommunikativ, pedagogisk och trygg ledare med mycket god förmåga att anpassa ledarstil efter situation och behov. God förmåga att stödja medarbetare, skapa ett gott och tillitsfullt samarbetsklimat och arbeta för en god arbetsmiljö.
 • Erfarenhet av analytiskt utredningsarbete. 

Meriter

 • Erfarenhet av att arbeta i en demokratisk medlemsorganisation. God kännedom om hur olika folkrörelser arbetar.
 • Erfarenhet av att arbeta i en ideell styrelse.
 • Erfarenhet av mobilisering från andra idéburna organisationer samt god insyn i hur olika organisationer organiserar sitt arbete gällande dessa områden.
 • Erfarenhet av att arbeta med extern finansiering – ansökningar och rapportering.
 • Erfarenhet av att arbeta med exempelvis utbildningar, kommunikation, kampanjer eller påverkansarbete. 
 • Kunskap om miljöfrågor.

Om Naturskyddsföreningen 
Naturskyddsföreningen har kraft att förändra! Vi är Sveriges största och mest inflytelserika miljöorganisation. Vi är en ideellt och partipolitiskt obunden förening som tar ansvar för att driva viktiga miljöfrågor lokalt, nationellt och globalt. Med närmare en kvarts miljon medlemmar, kretsar med lokal förankring i hela landet och drivande eldsjälar har vi stora möjligheter att påverka. Vi skapar opinion, förändrar beteenden, granskar och kräver att makthavare och lagstiftare tar sitt ansvar. 

Naturskyddsföreningen vill vara en inkluderande folkrörelse som speglar mångfalden i samhället, och vi vill att det ska genomsyra hela vår verksamhet. Vi vill vara en arbetsplats som är attraktiv för alla, eftersom vi tror att en variation av perspektiv, erfarenheter och bakgrund gör oss ännu starkare. Vi välkomnar därför en bredd av sökande.

Övrigt
Vi sitter i lokaler på Åsögatan, mitt på Södermalm i Stockholm med närhet till de flesta kommunikationsmedel. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.