Ekonom till Övertorneå kommun

Plats
Övertorneå (Kommun), Norrbotten (SE)
Annonserat
den 12 september 2018
Stängs
den 26 september 2018
Ref:
"ekonom"
Kontakta
Inga-Lill Johansson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Isovaara-Norrsken.gif

Välkommen med din ansökan senast 26 september 2018.

Vi söker ekonom till ekonomienheten.
Tillsvidareanställning, heltid, tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ekonomienheten erbjuder stöd och service till kommunens verksamhet och politiken inom områdena redovisning, uppföljning, finans och inköp i syfte att säkra en långsiktigt hållbar ekonomi för kommunen. Ekonomienheten har även en styrande och kvalitetssäkrande roll baserat på lagar, policys och riktlinjer samt utvecklar arbetsmetoder och styrdokument för processerna.

Arbetsuppgifter: Vi söker nu en ekonom för stöd till kommunens verksamheter. Som ekonom kommer dina arbetsuppgifter huvudsakligen handla om att medverka i boksluts- och budgetarbete samt ge verksamhetsföreträdare stöd vid budgetering, uppföljnings- och prognosarbete. I dina uppgifter ingår också att göra utredningar och analyser, skriva rapporter samt utveckla resursfördelningsmodeller och ekonomiprocesser och i övrigt förekommande arbete inom ekonomienheten. Du är internkonsult och ger råd och stöd i ekonomifrågor samt medverkar vid informationstillfällen och utbildningar.

Kvalifikationer: Ekonomexamen på högskolenivå, eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet. Du ska helst ha några års arbetslivserfarenhet inom området. Det är meriterande om du har arbetat med ekonomistyrning gärna i kommunal verksamhet. Du har god IT-vana, vi jobbar med Vismas affärssystem och Stratsys för framställan av våra rapporter.

Dina egenskaper: Analytisk, strukturerad och ansvarsfull. Du har en känsla för rutiner, processer och "ordning och reda". Du är serviceinriktad och tycker om att lösa problem tillsammans med andra. Har en vilja att bidra till enhetens utveckling. God förmåga att förmedla budskap muntligt och skriftligt. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du vill jobba med att göra nytta för samhället och medborgarna.

Upplysningar: Lämnas av ekonomichef Inga-Lill Johansson, tfn 070-628 01 50, e-post: inga-lill.johansson@overtornea.se

Fackliga företrädare: Vision Kaarina Koski, tfn 070-584 55 84, e-post: kaarina.koski@overtornea.se

Övrigt: Vi har tobaksfri arbetstid. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan: Välkommen med din ansökan via e-post till gunvor.westerberg@overtornea.se senast 26 september 2018. Märk ansökan "ekonom".

Du kommer att få en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Skulle du inte motta en sådan bekräftelse inom ett par arbetsdagar ber vi dig att kontakta oss via vår växel på telefon: 0927-720 00