Byggchef - Kungliga Djurgårdens Förvaltning

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 19 september 2018
Stängs
den 19 oktober 2018
Ref:
3935061810
Kontakta
Jennica Klaman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kungliga Djurgården med sina park- och naturområden samt kulturhistoriska byggnader är en central del i Nationalstadsparken och ett älskat rekreationsområde för stockholmare och besökare. Kungl. Djurgårdens förvaltning, med ca 35 medarbetare, förvaltar Kungens enskilda dispositionsrätt till området och svarar för skötsel av både hus och grönska och är uppdelad i ett kansli, samt enheter för park, naturvård och byggnader. Förvaltningen är en del av Kungl. Hovstaterna som bistår statschefen i hans arbete – För Sverige i tiden.

Vill du arbeta med kulturhistoriskt värdefulla byggnader i en fantastisk miljö? Vi erbjuder dig ett spännande jobb där du får vara med och förbättra och försköna Djurgården!

Tjänsten
Som byggchef på Kungl. Djurgårdens förvaltning kommer du att ansvara för vår byggnadsenhet med knappt tio medarbetare - som med bred kompetens ansvarar för att underhålla och utveckla ett fastighetsbestånd om ca 150 enskilda byggnader. Det är ett unikt bestånd med stor variation. Här ryms allt från Rosendals slott till Karl XI:s lilla fiskarstuga, flera statliga byggnadsminnen, samt ett stort antal bostadshus och verksamhetsbyggnader från snart sagt alla epoker. Tjänsten är placerad vid vårt kansli, mitt i parken vid Stora Skuggan på Norra Djurgården, ca tio minuter från Universitetets t-banestation. Arbets- och ansvarsområdet omfattar dock Kungliga Djurgården i sin helhet, från Blockhusudden i söder till Ålkistan i norr, innefattande hela Södra Djurgården, Ladugårdsgärde och större delen av Norra Djurgården, samt Fjäderholmarna. Du rapporterar till Slottsfogden på förvaltningen.

Arbetsuppgifter
Byggchefens ansvar är dels att praktiskt arbetsleda byggnadsenhetens personal. Att motivera medarbetarna, att använda och utveckla deras kompetens på bästa sätt och skapa en god arbetsmiljö som befrämjar både trivsel på arbetsplatsen och kvalitet i utförandet.

Ansvaret omfattar även att se till det unika byggnadsbeståndets behov. Att vårda och utveckla beståndet i ett mycket långsiktigt perspektiv, men även att tillfredsställa de dagliga behoven hos uppemot 200 bostads- och lokalhyresgäster.

Förutom praktisk arbetsledning innebär byggchefsjobbet mycket av underhållsplanering, upphandling, uppföljning, kontakter med hyresgäster, entreprenörer, leverantörer och myndigheter m fl, men även med kansliet och med resten av förvaltningen, samt med kollegor inom Kungl. Hovstaterna i övrigt.

Kvalifikationer

  • Relevant utbildning på lägst gymnasienivå men relevant högskoleutbildning är meriterande

  • Mångårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, dvs praktisk arbetsledning inom byggsektorn och kvalificerad fastighetsförvaltning och fastighetsutveckling

  • Flera års erfarenhet som chef med budget- och personalansvar

  • Erfarenhet av kravställning, upphandling och projektledning av större byggprojekt

  • God kunskap om drift och fastighetsskötsel

  • Kunskap inom arbetsmiljöområdet

  • Erfarenhet av K-märkta fastigheter är starkt meriterande


Personliga egenskaper
I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas och lyckas i rollen bör du tycka om chefsrollen i sig med dess ansvar för att medarbetarna utvecklas och gör ett gott jobb. Vi har höga ambitioner avseende vår arbetsmiljö. För att bli framgångsrik i rollen som byggchef behöver du vara stabil och engagerad, lyhörd och synlig som ledare. Du är driven och har förmågan att leda, stötta och entusiasmera medarbetare, organisera arbetet och nå resultat. Det är viktigt att du tänker strategiskt, har lätt för att samarbeta, är omvärldsorienterad, uthållig och utåtriktad. Arbetet kräver att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vi vill även att du har intresse för ett unikt byggnadsbestånd och vill bidra till att utveckla det i linje med Kungens strävan att Djurgården också fortsatt ska vara en stor tillgång för stockholmare och besökare.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag med utvecklande och omväxlande arbetsuppgifter i en härlig miljö och i en organisation med tydliga värderingar. Att du kommer till ett härligt team med engagerade medarbetare där många väljer att stanna länge är en extra bonus!

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Kungl. Djurgårdens förvaltning med Fasticon Kompetens AB. För att söka tjänsten registrerar du CV och personligt brev på www.fasticonjobb.se.

Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt dock senast den 19 oktober som är sista ansökningsdatum. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jennica Klaman på 073-415 43 22 alternativt jennica.klaman@fasticonkompetens.se.

Övrigt
Anställning vid Kungl. Hovstaterna föregås alltid av säkerhetskontroll.

Liknande jobb

Liknande jobb