Nätverksspecialist till Sweco IT i Stockholm

Rekryterare
Sweco
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 september 2018
Stängs
den 24 oktober 2018
Ref:
7837
Kontakta
Anna Hedin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Dina arbetsuppgifter
Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco! Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet - allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus - blir verklighet för de flesta andra först i framtiden.
Just nu söker vi en nätverksspecialist till Sweco IT i Stockholm. Sweco IT är en global IT-organisation på ca 220 anställda och ansvarar för gemensamma IT-system och -tjänster internt på Sweco.

Din kommande roll som nätverksspecialist kommer du arbeta globalt med nätverkskommunikation för 300 kontor i Europa och 15 000 användare med tusentals enheter. I denna mångsidiga roll kommer du jobba med alltifrån den dagliga driften av nätverket i form av hantering av ärenden, felsökning och incidenthantering, och även vara delaktig i olika projekt. Dessa projekt kan t.ex. handla om att hitta nya smarta lösningar i vårt datacenter eller införa teknikbyten. Teamet är globalt och består idag av sju personer. Detta innebär att tjänsten innebär en del resor.

Din profil

  • Ett par års erfarenhet som nätverkstekniker eller nätverksspecialist
  • Erfarenhet av drift och utveckling av större globala nät
  • Djup förståelse för nätverksprotokoll såsom (TCP/IP, BGP, OSFP, -SNMP osv.) 
  • Kunskap av att arbeta med större WiFi-nät Arbetat med next generation applikationsbrandväggar 
  • Djup förståelse för att sätta upp och felsöka IPSec VPN Kunskap gällande DNS och DHCP.
  • Meriterad erfarenhet är scripting mot API

Om dig:
för att trivas i gruppen tror vi att du som person är engagerad, kreativ och bidrar med egna idéer. Vi ser att du har en passion för nätverksteknik. Vi hoppas att du liksom vi har en positiv inställning och ser möjligheter. Vidare tror vi att du förstår värdet av samarbete inom koncernen. Vi ser att du är kommunikativ och drivs av att lösa problem utifrån ett användarperspektiv. Du talar och skriver engelska obehindrat.

Sista ansökningsdag
Låter det intressant? Vi gör urval och intervjuer löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med MaxKompetens, vid frågor eller funderingar kontakta rekryteringsansvariga Anna Hedin, 073 056 55 54 eller mejl och Katarina Bjernefalk, 070 512 49 15.

Om kunden
Sweco är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.