Systemutvecklare med intresse för teamarbete till världsledande stålföretag

Rekryterare
SSAB EMEA AB
Plats
Oxelösund, Södermanland
Annonserat
den 10 oktober 2018
Stängs
den 4 november 2018
Kontakta
Caroline Bruhammar
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsgivare SSAB EMEA AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Teknik
Ort Oxelösund
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-11-04

Vad erbjuder SSAB dig?
SSAB i Oxelösund står inför en spännande framtid med en av Sveriges största industriella satsningar då en helt ny metallurgi ska byggas. Samtidigt ska vi både förvalta och förädla den befintliga verksamheten och lära oss hur vi bör bygga vår nya anläggning. Detta börjar nu. Med ny teknik och nya plattformar men med förståelse för att vi fortsatt måste förhålla oss till befintliga systemmiljöer. Vi behöver dig nu till att förstärka våra team i detta arbete.

Kort om SSAB
SSAB är ett högspecialiserat globalt stålföretag som verkar i nära samarbete med kunderna. SSAB utvecklar höghållfasta stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda och utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Företaget är en ledande producent på den globala marknaden för avancerade höghållfasta och seghärdade stål, tunnplåt, grovplåt och rörprodukter samt konstruktionslösningar inom byggsektorn. SSABs stål och tjänster bidrar till lägre vikt hos slutprodukten och ökar även produktens styrka och livslängd.

SSAB har ett kostnadseffektivt och flexibelt produktionssystem. SSABs produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA har en årlig produktionskapacitet av stål på cirka 8,8 miljoner ton. Företaget har också kapacitet att bearbeta och färdigställa olika stålprodukter i Kina och en rad andra länder. SSAB är verksamma i över 50 länder med totalt över 15000 anställda.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en möjlighet att utvecklas tillsammans med oss – att bli en viktig kugge i vår framtida utveckling mot ny teknik. SSAB har som stor global aktör möjlighet att erbjuda karriär både inom och utom Sverige för dig som drivs av det. Om du mer söker efter det balanserade familjelivet finns det med. Vi erbjuder också generösa friskvårdsmöjligheter, bra förmåner och flexibla arbetstider.

Uppdraget
Vi söker systemutvecklare med placering i Oxelösund. Vi är idag 16 anställda och ungefär lika många konsulter som arbetar med IT-system nära produktion i syfte att tillsammans driva arbetet med ständiga förbättringar och transformera dessa till IT-lösningar. Våra främsta uppdrag framåt kommer dels innebära att ta oss från befintlig plattform till ny samt arbetet med att modernisera befintliga system.

Vi arbetar teambaserat kring vissa IT-lösningar och har för avsikt att fokusera mer på denna typ av arbetssätt. I arbetsuppgifterna ingår också att upprätta och underhålla systemdokumentation, medverka i samt leda utvecklings- och förbättringsprojekt samt förvalta och vidareutveckla IT-verksamheten. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med kollegor i olika funktioner varför teamanda och social interaktion är viktigt.

Vem är du?
Du som söker har kanske en akademisk utbildning inom IT och systemutveckling eller en erfarenhet och ett intresse som motsvarar detta. Du har minst 5 års erfarenhet av utvecklingsarbete och kunskap i programutveckling.

På SSAB Special Steels IT arbetar vi idag mest i.NET och Oracle varför det är bra om du har kunskap inom detta, men det är inget krav, det viktiga är att du är en duktig systemutvecklare som gillar programmering och nya tekniker. Vi tror också att du har en bred teknisk kompetens och tycker om att jobba med olika tekniker och lösningar.

För tjänsten värdesätter vi dina personliga egenskaper och vi söker dig som är kreativ och lösningsfokuserad med ett serviceorienterat synsätt. Du är en driven och grundtrygg person som också har god förmåga att samarbeta och möta personer i olika roller.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar SSAB Division Special Steels med Unik Resurs. Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningar kommer att hanteras löpande så dröj inte med din ansökan. Sista ansökningsdag är 4 november. Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst. Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Caroline Bruhammar och nås på caroline.bruhammar@unikresurs.se och via telefon 0704-84 0036.

Vi ser fram emot din kontakt!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!