Maskiningenjör till Tollo Linear

Rekryterare
Unik Resurs
Plats
Kristianstad, Skåne
Annonserat
den 16 oktober 2018
Stängs
den 15 november 2018
Kontakta
Susanne Appelkvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsgivare Tollo Linear AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Teknik
Ort Kristianstad
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-11-04

Vi söker en Maskiningenjör
Du kommer arbeta i vår grupp med Applikationsingenjörer på Konstruktion/CS. De har många kontaktytor såväl internt som externt. Du kommer att arbeta nära säljorganisationen, konstruktion, kunder och leverantörer. I arbetet ingår kundmöten med distributörer samt med inbyggare (OEM kunder). Tjänsten innebär att du kommer att utveckla en djup teknisk kunskap om företagets produkter och verka som ett tekniskt stöd inom Thomson. Som applikationsingenjör är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att assistera kunder och våra säljare att välja rätt produkt från vår breda produktflora. Om ingen standardprodukt passar hjälper du till med att hitta en kundanpassad lösning baserad på kundens önskemål.

Du är teknisk support genom att göra beräkningar, ta fram systemlösningar, CAD moduler och andra underlag som krävs vid offertarbete samt medverka i kundmöte vid behov.

Din bakgrund:

  • Maskiningenjör eller motsvarande är ett krav gärna med inriktning mekanik, hydraulik eller mekatronik med inriktning på mekanisk konstruktion, maskinelement, mekanik, hållfasthetslära, tekniska beräkningar, materiallära med goda Cad kunskaper, gärna i Creo.
  • Yrkeserfarenhet från design och konstruktion av hydrauliska och mekaniska system inom industrin är meriterande.
  • För tjänsten är det ett krav att du hanterar både svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.
  • Erfarenhet/kunskap om industriautomation och styrsystem är meriterande

Som person är du problemlösare, nytänkande, självständig, strukturerad, målfokuserad och har en vilja att förbättra och förenkla processer inom alla områden. Du trivs med att samarbeta med olika funktioner i företaget och direkt med kund.

Vem söker vi?
Vi söker dig med ingenjörsutbildning, högskoleingenjör gärna med maskininriktning. Har du elektronisk kunskap är det meriterande. Du bör även ha kunskaper i något CAD program. Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är en förutsättning i tjänsten. Kunskaper i tyska är meriterande. Som person håller du hög servicenivå och är säljinriktad. Du är problemlösare och kommunikativ. Du har ett strukturerat arbetssätt och är van vid att uppnå resultat.

Vad erbjuder vi?

  • att bli en del av ett mycket framgångsrikt team med god kamratskap
  • att tillhöra ett företag med hög tillväxt och stark framtidstro
  • ett varierande och utmanande arbete

Ansökan
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar emot din ansökan via databasen.

Ansvarig rekryterare är Susanne Appelkvist och nås på 0767-781516 eller på susanne.appelkvist@unikresurs.se

Väl mött!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Tollo Linear ingår i Fortive koncernen. Fortive Business System ger en grund för kvalitetssäkring och processtyrning för våra 25.000 medarbetare runt om i världen, som betjänar kunder i mer än 125 länder.

Tollo Linear finns på Öllsjö industriområde utanför Kristianstad och har idag drygt 130 anställda. Tollo Linear utvecklar, tillverkar och säljer linjärenheter och ställdon bl. a under varumärket Thomson. Linjärenheter används för automatisering materialhantering och robotteknik.Viktiga kunder är bil- och förpacknings och tillverkningsindustrin över hela världen. Ställdon används varhelst en elektromekanisk cylinder kan göra nytta, t ex där man ersätter en pneumatisk eller hydraulisk cylinder. Viktiga kunder är tillverkare av jordbruksmaskiner, entreprenadmaskiner samt tillverkare av handikapp och rehabiliteringsutrustning. Tollo Linear AB omsätter idag drygt 350 miljoner SEK och ser en positiv framtida expansion.