Teknisk förvaltare - ICA Fastigheter

Rekryterare
ICA Fastigheter
Plats
Solna/Västerås
Annonserat
den 22 oktober 2018
Stängs
den 11 november 2018
Ref:
3961415652
Kontakta
Vanessa Personne
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

ICA Fastigheter AB är ICA-gruppens svenska fastighetsbolag med uppdraget att erbjuda ändamålsenliga och strategiskt placerade affärslägen genom att utveckla, köpa, sälja, hyra in och aktivt förvalta fastigheter. Vi äger omkring 170 handelsplatser samt två lager. Därtill hyr vi in drygt 600 butikslokaler samt 20 kontor och lagerfastigheter. ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, bank, apotek, specialvaror och fastigheter. Vi erbjuder våra medarbetare entreprenörskap, frihet och utmaningar i en modern arbetsmiljö med högt tempo. Att arbeta på ICA och ICA Fastigheter skapar möjlighet att utvecklas och växa - både inom fastighetsbolaget och övriga ICA.

Har du ett stort intresse för teknisk förvaltning och drivs du av att planera dina dagar själv? Just nu söker ICA Fastigheter en teknisk förvaltare till beståndet i Mellansverige.

Tjänsten
Som teknisk förvaltare kommer du att ansvara för den tekniska förvaltningen i ett bestånd av ca 25-30 fastigheter belägna i Mellansverige. I rollen samarbetar du nära kommersiella förvaltare samt ICAs FM-leverantörer. Du ingår i ett team bestående av sju personer som arbetar rikstäckande med ICA Fastighets tekniska förvaltning. Som teknisk förvaltare kommer du att rapportera till Chef FM och du kan utgå från ICA fastigheters kontor i Solna alternativt Västerås. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvar för allt tekniskt underhåll samt tillsyn och skötsel av hela fastighetsbeståndet
 • Vara kontaktperson och företrädare gentemot FM-entreprenörerna
 • Ansvara för och säkerställa att FM-entreprenörerna levererar i enlighet med avtalet
 • Styra, leda och följa upp FM-entreprenaden
 • Aktivt bidra till ett bättre driftnetto genom att arbeta förebyggande med drift, skötsel, underhåll och planerade aktiviteter i nära samverkan med FM-leverantörer
 • Beställa alla budgeterade teknik- och underhållsarbeten till rätt pris och rätt kvalitet
 • Ansvara för att fastigheternas tekniska system fungerar som avsett och att myndighetskrav uppfylls
 • Vara med att utveckla FM-organisationen

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom drift, bygg eller fastighet, alternativt gedigen erfarenhet från branschen och förvaltning
 • Erfarenhet av teknisk förvaltning
 • Erfarenhet av budget och kostnadsansvar
 • Gedigen beställarkompetens
 • God kommunikatör och erfarenhet av relationsskapande arbete med mycket kundkontakt
 • Körkort är ett krav
 • Specialistkunskap inom energi och hållbarhetsfrågor är meriterande
 • ​Kommersiella lokaler är meriterande

Personliga egenskaper
För att trivas och bli framgångsrik i rollen är du en person som vill arbeta med ”frihet under ansvar”. Du får en tydlig målbild, men där du själv beslutar vägen dit. Detta ställer krav på att du är självgående genom att du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Givetvis är du strukturerad och har en god förmåga att planera, organisera och prioritera samt hålla tidsramar. 

Stor del av arbetet är att ha en nära dialog med FM-leverantörer och kvalitetssäkra arbetet. Därför är du en person som har en god samarbetsförmåga genom att du är lyhörd och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Arbetet ställer även krav på att du som person är du trygg, stabil och har självinsikt samt trivs i rollen som beställare. Tjänsten är placerad i Västerås eller i Solna och ditt bestånd sträcker sig i Mellansverige. Det är geografisk spridning på fastigheterna och körglädje är viktigt för att trivas på jobbet.

Vi erbjuder dig

 • På ICA Fastigheter erbjuds du en utvecklande tjänst i ett familjärt bolag som värdesätter långsiktiga relationer och utveckling.
 • ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.
 • ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar ICA Fastigheter AB med Fasticon Kompetens AB. Därav är ICA Fastigheters önskemål att alla samtal och mail kring tjänster går till Fasticon Kompetens AB.  
För att söka tjänsten, registrera ditt cv på www.fasticonjobb.se och bifoga ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 11 november 2018
Har du frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Vanessa Personne på vanessa.personne@fasticon.se eller på 072-389 99 72.

Fasticon är ledande konsulter specialiserade på kompetensförsörjning inom fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. För mer information om Fasticon, www.fasticon.se.