Processråd till Konsumentverket

Rekryterare
Konsumentverket
Plats
Karlstad (Kommun), Värmland (SE)
Annonserat
den 30 oktober 2018
Stängs
den 19 november 2018
Ref:
2018/1042
Kontakta
Daniel Karfs
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du bidra till rättsutvecklingen inom konsumentområdet?

Processråd
Som processråd kommer du att arbeta på avdelningen för Konsumentskydd, med placering på Konsumentombudsmannens (KO:s) sekretariat. Avdelningen består även av två rättsenheter, en enhet för produktsäkerhet samt en avdelningsgemensam enhet. Rättsenheterna arbetar med tillsyn och proaktivt arbete inom områden som finansiella tjänster, energi, boende, motor, resor, elektronisk kommunikation och hälsa. Produktsäkerhetsenhetens ansvarsområde är varor och tjänsters säkerhet. Arbetet på enheterna bedrivs såväl nationellt som internationellt.  

Om jobbet  
Du för processer i patent- och marknadsdomstolarna, allmän domstol, förvaltningsdomstol och meddelar förelägganden och beslut enligt de lagar vi har tillsyn över. I jobbet ingår dessutom bland annat arbete med remisser, offentliga utredningar och att hålla utbildningar internt och externt. Mediekontakter och internationellt arbete förekommer också och du får även möjlighet att delta i det övriga arbetet inom myndigheten.  

Din profil  
Du har jur. kand./juristexamen med notariemeritering och processvana från arbete vid domstol som till exempel åklagare, domare eller advokat.  

Du har mycket god analytisk förmåga och arbetar på ett effektivt och strukturerat sätt med fokus på uppdrag och resultat. Att utveckla dig själv och ditt arbete stimuleras du av. Såväl självständigt arbete som samarbete i olika former passar dig och du har lätt för att anpassa dig efter nya förutsättningar. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift såväl på svenska som på engelska. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter och bakgrund berikar verksamheten.  

Anställningen  
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Karlstad är tjänstgöringsort.  

Vill du få mer information?  
Mer information om anställningen får du av bitr. KO/enhetschef Daniel Karfs.  

Fackliga representanter är Torbjörn Noaksson för OFR vid Konsumentverket och Lena Bergman Bokvist för SACO–S-föreningen vid Konsumentverket. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.  

Så här ansöker du  
Du söker tjänsten i vårt rekryteringsverktyg.  

Det är viktigt att du i ditt personliga brev anger dnr. 2018/1042  

Senast den 19 november 2018 vill vi ha din ansökan.