Processingenjör till SSAB

Rekryterare
SSAB
Plats
Oxelösund
Annonserat
den 31 oktober 2018
Stängs
den 18 november 2018
Kontakta
Caroline Bruhammar
Kategori
Miljö / Natur
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

0134_FB_1200x628_SSAB.gif

”Hands on” Processingenjör med kemikunskaper till utmanade roll

Arbetsgivare SSAB EMEA AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Kemi/Biologi/ Miljö
Ort Oxelösund
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-11-18

SSAB erbjuder
SSAB i Oxelösund står inför en spännande framtid med en av Sveriges största industriella satsningar då en helt ny metallurgi ska byggas. Samtidigt ska vi både förvalta och förädla den befintliga verksamheten och lära oss hur vi bör bygga vår nya anläggning. Nu söker vi till vår anläggning en ”hands on” Processingenjör med kemikunskaper till vårt biproduktverk. Ett spännande och varierande arbete med såväl operativa utmaningar i produktionens hetluft som deltagande i utvecklingsprojekt

SSAB erbjuder
Hos oss på SSAB får du möjlighet att utvecklas både som människa och yrkesperson. Vi erbjuder dig en chans att få vara med på vår spännande resa där vi, som världens första stålföretag, tar klivet mot en fossilfri ståltillverkning. Vi värdesätter hållbarhet i våra produkter och processer men även hållbarhet mellan arbete och privatliv. SSAB har som stor global aktör möjlighet att erbjuda karriär både inom och utom Sverige för dig som drivs av det. Om du mer söker efter det balanserade familjelivet finns det med. Generösa friskvårdsmöjligheter, bra förmåner, möjlighet till visst distansarbete och flexibla arbetstider är också en del av erbjudande.

Uppdraget
Till Processutveckling inom Metallurgin söker SSAB en ingenjör till Biproduktverket som gillar att vara ute i hetluften i produktionen och tillsammans med drift och underhåll lösa dagliga produktionsavvikelser. Som ingenjör är du även ansvarig för processtyrningen på avsnittet. Du initierar och driver utvecklingsprojekt för att möta behoven som ställs på processen i form av effektivare processföring. Då SSAB beslutat att gå mot en fossilfri ståltillverkning kommer du att vara en del i denna omställning. I rollen ingår förutom den mer kortsiktiga kvalitetssäkringen även långsiktiga kvalitets- och utvecklingsfrågor inom processen. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med kollegor i olika funktioner varför teamanda och social interaktion är viktigt.

Biproduktverket är en kemifabrik som förvandlar koksgas till ett flertal olika produkter där huvudprodukten är ren energirik gas. Metallurgins huvudprocesser sträcker sig över koksverk, masugnar, LD-ugn, VTD, stränggjutning och ämnesskärning. Som processingenjör på Processutveckling Metallurgi tillhör du ett stabsteam på 16 personer och rapporterar till Manager Process Development Metallurgy i Oxelösund.

Vem är du?
För att trivas i rollen är du en person som är intresserad av allt från teori till praktiskt tillämpat arbete och med en positiv inställning tar dig an olika typer av frågeställningar i samarbete med andra. Du trivs med att samarbeta med andra och kan på ett pedagogiskt sätt ta en idé och göra den till verklighet. Då ditt arbete bygger på att förmedla kunskap till olika avdelningar och roller läggs stor vikt vid dina personliga och sociala egenskaper.

Du som söker har en högskoleutbildning med inriktning mot kemi/kemiteknik. Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet från regulatorisk styrd verksamhet inom industrin med förståelse och erfarenhet av processrelaterat arbete. Vi ser gärna att du även har erfarenhet från processindustrin med kemiprocesser i större skala.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. God processkunskap samt förmåga att tillämpa dina kemitekniska kunskaper är en förutsättning för att klara av rollen.

Kort om SSAB
SSAB är ett högspecialiserat globalt stålföretag som verkar i nära samarbete med kunderna. SSAB utvecklar höghållfasta stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda och utifrån ett hållbarhetsperspektiv. SSABs produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA har en årlig produktionskapacitet av stål på cirka 8,8 miljoner ton. Företaget har också kapacitet att bearbeta och färdigställa olika stålprodukter i Kina och en rad andra länder. SSAB är verksamma i över 50 länder med totalt över 15000 anställda.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar SSAB Division Special Steels med Unik Resurs. Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningar kommer att hanteras löpande så dröj inte med din ansökan. Sista ansökningsdag är 18 november. Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst. Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Caroline Bruhammar och nås på caroline.bruhammar@unikresurs.se och via telefon 0704-84 0036.

Vi ser fram emot din kontakt!

Välkommen till Unik Resurs!