Verksjurist till Riksdagsförvaltningen

Rekryterare
Sveriges riksdag
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 6 november 2018
Stängs
den 11 november 2018
Ref:
154-2018/19
Kontakta
Lars Seger
Anställningsform
Vikariat
Arbetstid
Heltid

Har du erfarenhet av författningsarbete och vill arbeta med stöd och rådgivning i förvaltningsjuridiska frågor? Till juridiska enheten söker vi nu en verksjurist.

Dina arbetsuppgifter
Som verksjurist handlägger du förvaltningsjuridiska frågor. I arbets­uppgifterna ingår juridisk rådgivning och granskning och att medverka i arbetet med Riksdagsförvaltningens författningar och andra styrdokument. I huvudsak rör arbetet förvaltningsrätt och regelverket om riksdagen och riksdagsledamöterna, men det innefattar även andra rättsområden som konstitutionell rätt, upphandlingsrätt, it-rätt och avtalsrätt. En allt större del av arbetet inom juridiska enheten är att ta fram förslag till lagstiftning inom riksdagens område.

Dina kvalifikationer
Du ska vara jurist och ha erfarenhet av författningsarbete inom t.ex. Regeringskansliet eller några års erfarenhet av antingen arbete i riksdagsutskott eller arbete med förvaltningsjuridiska frågor inom Regeringskansliet eller i en statlig förvaltningsmyndighet. Särskilt meriterande är domstolserfarenhet, gärna som hovrätts- eller kammarrättsassessor, och erfarenhet av lagstiftningsarbete.

Det är viktigt att du har mycket god analytisk och stilistisk förmåga. Arbetet kräver också att du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du bör vara initiativrik och strukturerad och kunna arbeta både självständigt och i grupp. Som person ska du ha gott omdöme, vara serviceinriktad och ha god förmåga att samverka med dina kollegor och andra intressenter inom och utanför Riksdagsförvaltningen. Du ska också ha lätt för att uttrycka dig pedagogiskt på svenska i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Vi erbjuder dig
Juridiska enheten är en enhet inom avdelningen kammarkansliet. Enheten svarar för bl.a. stöd och rådgivning i förvaltningsjuridiska frågor, författningsarbete, informations- och it-säkerhetsfrågor samt Riksdagsförvaltningens centrala diarium och arkivfrågor.

Anställningen är ett vikariat på upp till 12 månader men kan eventuellt komma att förlängas.

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid

Kontakta oss 

  • Lars Seger, chefsjurist, 08-786 63 86
  • Lars Eriksson, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan.

Sista ansökningsdag är den 11 november 2018. 
Referensnummer: 154-2018/19

Ansökningsformulär 

Att arbeta i Sveriges riksdag

Riksdagen är hjärtat i den svenska demokratin. Riksdagsförvaltningens uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för riksdagen och dess ledamöter. Det är ett unikt uppdrag vi är stolta över. Vi har spännande arbetsuppgifter där vi utmanas yrkesmässigt. Samtidigt har vi god balans mellan arbete och fritid. Våra värdeord kvalitet, kompetens och engagemang ger oss en gemensam riktning. Tillsammans ser vi till att demokratin fungerar.