Chefssekreterare till ledningsstaben

Rekryterare
Sveriges riksdag
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 6 november 2018
Stängs
den 18 november 2018
Ref:
659-2018/19
Kontakta
Charlotte Rydell
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Riksdagsförvaltningens ledningsstab ansvarar bl.a. för stöd till talmannen, de vice talmännen och riksdagsdirektören. Ledningsstaben samordnar också Riksdags­förvaltningens arbete med planering, uppföljning och verksamhetsutveckling och består av 15 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med dina chefssekreterarkollegor att svara för administrativt stöd inom ledningsstaben, i första hand till riksdagsdirektören.

Du ska samordna kalenderfrågor och kunna överblicka verksamheten för att organisera och upprätthålla riksdagsdirektörens planering. Mötesadministration kommer att vara en viktig uppgift, vilket innebär praktiska förberedelser som att boka lokaler men också att ta fram mötesunderlag och dagordningar och att föra protokoll.

Vanliga uppgifter är också att hantera fakturor, post och andra inkomna ärenden. Du behöver kunna göra självständiga bedömningar av olika ärendens hantering. Uppgifterna varierar, och du får vara beredd på att bistå där det behövs. Handläggande uppgifter ingår.

Du kommer att ha kontakt med flera av Riksdagsförvaltningens enheter liksom med anställda, riksdagsledamöter, besökare och allmänhet.

Dina kvalifikationer

För att vara aktuell för arbetet behöver du

 • ha en gymnasieutbildning
 • ha flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • ha kunskap om och lätt för att arbeta med olika former av it-stöd
 • kunna uttrycka dig väl på svenska, både muntligt och skriftligt.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning och arbete i en politiskt styrd organisation. Kunskaper i engelska är också meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att trivas och kunna göra ett gott arbete behöver du förstå vad som efterfrågas, genomföra snabba och korrekta leveranser och vilja ge god service. Du arbetar strukturerat och noggrant och har förmåga att prioritera och hantera parallella uppdrag. Andra viktiga egenskaper är gott omdöme, integritet och smidighet, eftersom dina uppgifter ska utföras på ett formellt och representativt sätt. Du har lätt att samarbeta och har gott ordningssinne.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en spännande och anrik miljö mitt i Stockholms city.

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid

Riksdagsförvaltningen tillämpar provanställning.

Kontakta oss 

 • Charlotte Rydell, kanslichef, 08-786 48 85
 • Eva Östlund, kanslichef, 08-786 41 42
 • Lars Eriksson, Saco, 08-786 40 00
 • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
 • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan.

Sista ansökningsdag är den 18 november 2018. 
Referensnummer: 659-2018/19

Ansökningsformulär 

Att arbeta i Sveriges riksdag

Riksdagen är hjärtat i den svenska demokratin. Riksdagsförvaltningens uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för riksdagen och dess ledamöter. Det är ett unikt uppdrag vi är stolta över. Vi har spännande arbetsuppgifter där vi utmanas yrkesmässigt. Samtidigt har vi god balans mellan arbete och fritid. Våra värdeord kvalitet, kompetens och engagemang ger oss en gemensam riktning. Tillsammans ser vi till att demokratin fungerar.