Chef Projektavdelningen - Tornberget

Rekryterare
Tornberget
Plats
Haninge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 16 november 2018
Stängs
den 30 december 2018
Ref:
3980920514
Kontakta
Jennica Klaman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Tornberget är ett av Haninge kommun helägt fastighetsförvaltningsbolag med huvuduppdrag att äga och förvalta kommunala verksamhetsfastigheter såsom skolor, förskolor, fritidsgårdar, bibliotek samt äldre- och omsorgslokaler. Totalt äger vi ca 300 000 m². Antalet medarbetare är ca 90 st fördelat på fyra avdelningar. Vårt kontor ligger centralt i Haninge med närhet till allmänna kommunikationer, butiker och restauranger. Runt knuten finns natursköna Rudans friluftsområde.

Vill du vara med att bygga upp vår projektavdelning och vara den som driver arbetet med att sätta projektmetodik, nya rutiner och arbetssätt på plats? Är du projektchef idag men kanske vill arbeta än mer strategiskt i en organisation? - Då har vi möjligheten för dig.

Tjänsten
Haninge växer och trycket är extra hårt på förskolor och skolor, under 2019 räknar vi med en investeringsvolym på 1,2 miljarder för nybyggnation-, ombyggnads- och underhållsprojekt samt att projektavdelningen fortsätter växa. Som Chef för Projektavdelningen har du som uppdrag att uppfylla Tornbergets övergripande strategier och mål. Du ansvarar för projektavdelningens verksamhet, personal och budget. I ditt ansvar ingår kompetensförsörjning, resursplanering samt att arbeta för en kultur som präglas av delaktighet där medarbetare uppmuntras att ta eget ansvar och tänka nytt. Ledarskapet skall ha en tydlig koppling till vår värdegrund som präglas av Kompetens, Respekt, Trygghet, Proaktivitet, Effektivitet och Serviceanda. Du rapporterar direkt till VD och ingår i ledningsgruppen samt bidrar till hela Tornbergets måluppfyllelse och utveckling inom givna ramar.

Arbetsuppgifter

 • Vara personal- och budgetansvarig för avdelningen
 • Ansvara för avdelningens projekt i form av nybyggnation, större eller mer komplexa om- och tillbyggnader
 • Att planera och tillse att projektavdelningen har bemanning och kompetens för att klara sina uppdrag
 • Ansvara för att Haninge kommuns investeringsprocess följs
 • Ansvara för att beslutade projekt genomförs med målet att under givna förutsättningar uppnå optimal ekonomi och rätt kvalitet på slutprodukten
 • Ansvara för att bidra till en hållbar utveckling genom att i möjligaste mån utveckla lokalbeståndet till mer energieffektivt och långsiktigt klimatsmart
 • Ansvara för Tornbergets ramavtal med tekniska konsulter
 • Säkerställa att avdelningen är professionella och effektiva beställare
 • Ansvara för att upprätthålla goda kundkontakter

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Flera års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen
 • Erfarenhet av verksamhets- och budgetansvar
 • Dokumenterat god ledare
 • Erfarenhet av ny- och/eller ombyggnadsprojekt
 • Erfarenhet av förändringsledning
 • Digitalt uppdaterad
 • Erfarenhet av personalansvar är meriterande
 • Erfarenhet av partnering/samverkan är meriterande
 • Erfarenhet av att verka i/mot politiskt styrda verksamheter är meriterande
 • Erfarenhet av upphandling enligt LOU är meriterande

Personliga egenskaper
Som Chef för Projektavdelningen är du strateg och har förmågan att se till kommunens bästa. Du har en utpräglad serviceanda som också avspeglar sig i hela bolaget och är en viktig del för Tornberget. I ditt dagliga arbete trivs du med att bygga relationer och skapa nätverk och kommer i din roll driva avdelningens arbete internt mot andra förvaltningar/avdelningar men även finna samarbeten med externa fastighetsägare och andra intressenter. Vi ser att du som person är målinriktad, affärsmässig och arbetar strukturerat. Vidare är du en god ledare som inspirerar, motiverar och är tydlig och respektfull. Du bör också vara flexibel och trivas i en miljö där det sker mycket förändringar och kunna se det som en möjlighet i stället för ett hinder.

Vi erbjuder
Vår vision är att skapa "rum där människor trivs, utvecklas och mår bra", både för våra hyresgäster och inom Tornberget. Visionen, vår värdegrund med kärn- och spetsvärden, uppdrag och kultur anger vad vi står för och hur vi vill arbeta. Hos oss får du möjligheten att ingå i en organisation som gör samhällsnytta, med starka värderingar och med ett tight team av kompetenta och engagerade medarbetare. Medarbetarindex är bland de högsta i kommunen och här kan du kombinera familj- och arbetslivet hos en trygg och bra arbetsgivare, där du får mycket förmåner och utvecklingsmöjligheter. Det är högt i tak och du får vara med och forma avdelningen och även påverka Tornbergets resa mot framtiden!

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som Chef för Projektavdelningen passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar Tornberget Fastighetsförvaltnings AB med Fasticon Kompetens AB.

För att söka tjänsten, registrera ditt CV på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Sista ansökningsdag är den 30 december.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jennica Klaman på jennica.klaman@fasticon.se eller på 073-415 43 22.

Fasticon är ledande konsulter specialiserade på kompetensförsörjning inom fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. För mer information om Fasticon, www.fasticon.se