Kvalitets- och miljöchef till spännande företag inom fordonsindustrin

Plats
Vimmerby, Kalmar
Annonserat
den 22 november 2018
Stängs
den 16 december 2018
Kontakta
Caroline Bruhammar
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsgivare Svensk Tryckgjutning AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort Vimmerby
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-12-16

Drivs du av att arbeta med kvalitetsförbättring i en dynamisk miljö och vill få ansvaret att leda ett eget team? Är du redo att ta dig an rollen som Kvalitets- och miljöchef på en av Sveriges ledande gjuterisajter? Då kan det här vara rätt utmaning för dig!

Svensk Tryckgjutning grundades 1967 av Sven Hjelte. Allt sedan dess har målsättningen varit att prioritera kvalitet och nära, förtroendefullt samarbete med deras kunder. Tack vare skickliga medarbetare och hög teknisk nivå har STG kunnat svara upp mot marknadens ständigt ökande krav på kvalitet och leveranssäkerhet. Stabilitet och långsiktighet är grundläggande värderingar för framgångsrikt familjeföretagande.

Företagets väletablerade position på den svenska och europeiska marknaden ska stärkas ytterligare. Detta åstadkommer de genom en hög investeringstakt. Fler och större maskiner ger ökad kapacitet. Företaget har ett gott renommé inom sin nisch, komplexa pressgjutna produkter baserade på en målmedveten produktutveckling. Svensk Tryckgjutning har kunder inom en lång rad olika branscher där bilindustrin är den klart dominerande.

Företaget sysselsätter över 100 medarbetare, har god lönsamhet och ett starkt kvalitetsfokus.

Arbetsbeskrivning
Till vår toppmoderna och lönsamma fabrik i Vimmerby söker vi nu en Kvalitets- och miljöchef som vill bli en del av vårt team. Vi söker en ambitiös och hängiven kollega som kan och vill driva vårt kvalitetsledningsarbete framåt och med utgångspunkt från våra kunder inom fordonsindustrin ansvara för kvalitetssäkring av våra verksamhetsprocesser. I rollen ingår även att fortsätta driva STG:s kvalitetsarbete på såväl ett strategiskt som på ett affärsmässigt plan. Det här är en fantastisk möjlighet för dig som vill utveckla din operationella förmåga och samtidigt vara med och påverka och forma företagets framtid. Du driver tillsammans med ditt team med fem duktiga medarbetare kvalitets- och miljöarbete med fokus på förbättringar och högt kvalitetsutfall. Du erbjuds en roll med stort eget ansvar, rapporterar till VD och är del av företagsledningen för fabriken.

Din profil
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har 3-5 års erfarenhet av kvalitets- och miljöfrågor, gärna från fordonsindustrin.

Ett krav för tjänsten är att du har god kunskap och kännedom från tidigare arbete om ISO 9001: 2015, ISO 14001: 2015. Har du även kunskap om fordonsbranschens standarder, Six Sigma och miljörelaterad lagstiftning är det meriterande. Har du även grundläggande ritningsförståelse är det också ett plus men ej ett krav.

Du har goda kunskaper inom Officepaketet, främst Excel och hanterar svenska mycket bra i både tal och skrift. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är också en förutsättning för denna roll. Det är meriterande om du har goda kunskaper i tyska i tal och skrift.

Du kommer att lyckas i tjänsten för att du har ett brinnande intresse för kvalitet och miljöfrågor samt dina medarbetare. Du är tillgänglig, närvarande och coachande i både medgång och motgång. Du har en rak och tydlig kommunikation och van att hantera kundkontakter. Du är inte rädd att ställa krav och att verka för god struktur och planering är en självklarhet för dig. Du har också en analytisk förmåga och är öppen för nya idéer och synsätt för att hitta den bästa lösningen framåt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och i denna rekrytering kommer vi lägga särskild vikt vid följande personliga kompetenser: Problemlösning, resultatorientering, kommunikation, anpassning, samarbete och påverkan.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid och tillträde efter överenskommelse.

Övrig information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Svensk Tryckgjutning med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se senast den 16 december, men tveka inte att söka redan idag, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker det är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

För ytterligare information, kontakta rekryteringskonsult Caroline Bruhammar på 0704-84 00 36, caroline.bruhammar@unikresurs.se

Välkommen med din ansökan!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!