Stabschef till Fastighetsavdelningen

Plats
Stockholm/Eskilstuna
Annonserat
den 23 november 2018
Stängs
den 17 december 2018
Ref:
3985481781
Kontakta
Jeanette Wretman Theorin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Fortifikationsverket söker Stabschef till Fastighetsavdelningen 
Fortifikationsverket har regeringens uppdrag att se till att försvarssektorn har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Det innebär att vi har ett varierat fastighetsbestånd och förvaltar allt ifrån kontorslokaler, verkstäder och enkla kallförråd till flygfält, berganläggningar, och stora skjutfält. Utöver det ingår ansvaret för olika nyttjanderätter för jordbruk, jakt och fiske.

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vill du vara med och bidra till en ökad försvarsförmåga och vara en del i uppbyggnaden av Totalförsvaret? Vi är inne i en spännande fas och behöver rekrytera en chef och ledare med erfarenhet av förändringsarbete och ständiga förbättringar.

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi en Stabschef till Förvaltningsavdelningen med placering i Stockholm eller Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Stabschef kommer du att leda och samordna avdelningens verksamhetsplanering, uppföljning och analys av ekonomi och aktiviteter samt skapa och underhålla förutsättningar så att avdelningen och FortV i sin förvaltningsverksamhet når uppsatta mål. Du ansvarar för det internadministrativa arbetet samt ger stöd till Fastighetsdirektören också Chef för Förvaltningsavdelningen. I rollen ingår resultat- och budgetansvar samt personalansvar där du leder, motiverar och utvecklar medarbetarna på den egna enheten. Du ingår i förvaltningsavdelningens ledningsgrupp och rapporterar till Fastighetsdirektören.Resor ingår i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning från universitet/ högskola med inriktning ekonomi eller fastighetsförvaltning, eller motsvarande dokumenterad arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete i ledande befattning samt flerårig erfarenhet av stabsarbete med verksamhetsplanering och verksamhetsutveckling samt uppföljning. Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer och gör välgrundade avvägningar och prioriteringar. Rollen kräver en mycket hög förmåga att kunna planera och följa upp verksamheten.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du initiativtagande och har ett utvecklingsinriktat ledarskap. Det är av stor vikt att du är kommunikativ samt har förmåga att entusiasmera och utveckla personal. Du har lätt för att skapa engagemang och delaktighet och leda andra människor mot gemensamma mål. 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Jeanette Wretman Theorin, tfn 0708-98 68 25 Fasticon eller HR-specialist Andreas Rydqvist, tfn 010 44 44 110.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO 
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2018-12-17.Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.