HR-partner till Norrtälje kommun

Förfaller i dag

Plats
Norrtälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 26 november 2018
Stängs
den 12 december 2018
Kontakta
Therese Thunström
Kategori
HR / Personal
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Placering: Norrtälje, Stockholm

Bransch: HR, juridik

Antal tjänster: 2

Vill du vara med på Norrtäljes kommuns spännande resa mot att skapa en HR-funktion som verkligen stödjer verksamheten och säkerställer att vi står stadigt rustande för både nuvarande och framtida utmaningar inom HR-området? I syfte att förverkliga detta organiserar vi nu om oss och fyller på med flera nya medarbetare. Vi söker dig som brinner för ett utvecklingsorienterat och modernt HR-arbete och som vill vara med och göra skillnad!

Har du erfarenhet av brett HR-arbete och trivs i en konsultativ och verksamhetsnära roll? Då kan denna tjänst vara något för dig! Barn och utbildningskontoret på Norrtälje kommun söker nu två HR-partners som vill göra förvaltningens chefer ännu bättre i sin arbetsgivarroll.

Ditt arbete som HR-partner
I rollen som HR-partner för Barn- och utbildningskontoret får du möjlighet till ett brett och omfattande uppdrag inom Norrtäljes mycket viktiga barn- och utbildningsverksamhet.

Du kommer att arbeta operativt med verksamhetsnära personalfrågor och stödja förvaltningens chefer i deras verksamhets-, personal- och arbetsgivaransvar. Rollen omfattar arbete med rekrytering, omställning, arbetsmiljö, rehab, vissa förhandlingar samt praktiskt löneöversynsarbete. I rollen ligger exempelvis införande av heltid som norm, tillsättande extratjänster samt sommarjobb.

Du håller dig uppdaterad inom ditt område genom omvärldsbevakning och kompetensutveckling, liksom genom att ingå i olika nätverk. Kontaktytorna är många och för att bli lyckosam samverkar du med HR-strateger, chefer och andra personer i verksamheten.

Din närmaste chef är HR-ansvarig för Barn och utbildningskontoret. Tillsammans med förvaltningens övergripande HR-ansvarig och ytterligare en HR-partner på förvaltningen bidrar du utifrån ett HR-perspektiv till att verksamheten når sina mål och samtidigt lever upp till kommunens värdegrund och personalpolitik.

I denna roll som HR-partner arbetar du inom Barn och utbildningskontoret, som är ett gemensamt kontor för barnomsorg, grundskola, gymnasie- och vuxenutbildning i Norrtälje kommun. Organisatoriskt tillhör du Barn- och utbildningskontoret och du driver HR-arbetet i nära samarbete med Norrtäljes kommuns centrala HR-avdelning vilken är en stabsfunktion som organisatoriskt tillhör Kommunstyrelsekontoret. HR-avdelningen samordnar arbetsgivaransvaret och har en rådgivande, utvecklande och stödjande samt i vissa delar styrande funktion till förvaltningarna i frågor som rör personalen. Avdelningen ansvarar för att ta fram policys och riktlinjer inom personalområdet som tillämpas i hela kommunorganisationen, som HR-partner ansvarar du för att implementera och följa upp policys och riktlinjer.

Vem är du?
Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, HR/beteendevetenskap eller motsvarande. Därtill har du flerårig erfarenhet av brett och självständigt arbete på en HR-avdelning med vana att arbeta konsultativt. Erfarenhet från en politiskt styrd verksamhet är meriterande.

Som person är du lyhörd och diplomatisk med ett tydligt arbetsgivarperspektiv. Resultatinriktning, ansvarstagande och samarbetsförmåga är viktigt i rollen, liksom förmåga att kunna driva frågor på ett lösningsorienterat sätt. Du har en stark känsla för service och är en skicklig kommunikatör, såväl muntligt som skriftligt. Slutligen är du en god organisatör med struktur och förmåga att se helheten och att prioritera efter detta. I den här rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vad kan Norrtälje kommun erbjuda dig?
Att jobba i Norrtälje kommun är att göra skillnad - för barn såväl som vuxna eller särskilt utsatta i samhället. Vi sätter invånaren främst och arbetar för allas lika värde. Hos oss har vi höga förväntningar! Här har vi nära till stor social gemenskap och det är enkelt att skapa goda relationer med såväl arbetskamrater som externa kontakter. Tillsammans skapar vi en utvecklande arbetsmiljö, där medarbetarna får möjlighet till avancemang och utveckling. Vi har samlat kommunens attraktiva utbud av personalförmåner i medarbetarportalen Fördel Norrtälje.

Låter detta intressant?
I denna rekrytering samarbetar Norrtälje kommun med Experis. Frågor om tjänsten besvaras av ansvariga rekryteringskonsulter Therese Thunström, therese.thunstrom@se.experis.com, 08-452 33 72 eller Malin Magnusson, malin.magnusson@se.experis.com, 08-736 28 47. Du söker tjänsten via ansökningslänken där du bifogar CV och personligt brev. Urvalsprocessen sker löpande och det är därför viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Facklig representant är Kenneth Andersson, Vision, telefon 0176-716 50.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb