Ombudsman i Region Syd

Plats
Region Syd
Annonserat
den 27 november 2018
Stängs
den 10 december 2018
Kontakta
Elisabeth Ollesdotter
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Lärarnas Riksförbund söker ombudsman med huvudsaklig placering i Region Syd. Sista ansökningsdag är den 10 december 2018.

Om att arbeta hos Lärarnas Riksförbund
Som ombudsman hos Lärarnas Riksförbund får du möjlighet att arbeta i en organisation som genomsyras av viljan att göra skillnad för Sveriges lärare och studie- och yrkesvägledare. Lämplig bostads­ort är inom Skåne/Blekinge/Halland, men i tjänsten ingår även vissa uppdrag vid det centrala kansliet i Stockholm samt viss medverkan i förhandlingar och utbildningsinsatser på olika platser i landet.

Förbundet vill vara en attraktiv arbetsgivare och är måna om att våra anställda ska trivas och må bra. Du har därför goda anställnings­förmåner som exempelvis generösa semestervillkor, friskvårdspeng, och tillgång till företagshälsovård.

Du får jobba för personer som har en enormt viktig samhälls­funktion. Våra medlemmar är 90 000 behöriga lärare och studie- och yrkesvägledare från grundskolan och uppåt i utbildningssystemet. Lärarnas Riksförbunds medlemmar gör dagligen viktiga insatser för elevernas kunskaper, resultat och framtid.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med kollegor inom regionen och förbundet:

  • Ge hjälp och stöd i fackliga frågor främst till fackliga företrädare men också direkt till medlemmar.
  • Tillvarata medlemmarnas och förbundets fackliga intressen och företräda förbundet i lokala förhandlingar.
  • Hjälpa lokala fackliga företrädare ha uppsikt över tillämpning av lagar och avtal.
  • Utveckla kontakter med arbetsgivare och lokala fackliga företrädare.
  • Planera och genomföra fackliga utbildningar.
  • Besvara fackliga frågor i Lärarnas Riksförbunds medlemsjour.
  • Rekrytera medlemmar tillsammans med kommunföreningarna.

Dina kunskaper och färdigheter
Du har en akademisk examen och arbetslivserfarenhet från områden som är relevanta för arbetet samt är väl förtrogen med frågor som rör lärares och studie- och yrkesvägledares specifika arbetssituation.

Vi vill att du har förhandlingsvana och goda arbetsrättsliga kunskaper. Du behöver ha förmåga att ensam och tillsammans med kollegor organisera arbetet effektivt och flexibelt. Arbetet kräver också att du är utåtriktad, engagerad, har en god servicekänsla och är lösningsinriktad.

Tjänsten kräver att du har körkort och tillgång till bil.

Ansökan och tillträde
Tjänsten avser tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde i början av 2019.

Upplysningar om tjänsten lämnas av verksamhetschef Elisabeth Ollesdotter på telefon 070-229 37 06 eller regional ombudsman och facklig företrädare Ingrid Lindholm på telefon 070-375 03 24.

Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och merit­förteckning, senast den 10 december till HR-ansvarig Anna Jändel-Holst, Box 3529, 103 69 Stockholm eller anna.jandel-holst@lr.se