Pedagoger till familjeverksamheten, Vasamuseet

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 27 november 2018
Stängs
den 9 december 2018
Ref:
2.3-2018-1448
Kontakta
Maria Dalhed Persson
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Timanställd

STATENS MARITIMA MUSEER söker inför 2019 pedagoger till familjeverksamheten, Vasamuseet

Statens maritima museer arbetar med det maritima och det transporthistoriska kulturarvet. Vi ansvarar för Sjöhistoriska museet och Vasamuseet i Stockholm, Marinmuseum i Karlskrona samt Järnvägsmuseet i Gävle.

Om oss
Vasamuseet är ett av Sveriges mest kända besöksmål för en internationell publik och visar det bärgade och restaurerade skeppet Vasa. Våra besökare kommer från hela världen och genom ett engagerat och personligt möte skapar vi ett minne för livet hos dem i en unik miljö. Vi söker dig som förstår betydelsen av att få människor att känna sig välkomna. Du är museets ansikte utåt och ditt bemötande är avgörande för museibesökarens upplevelse.

Om tjänsten
Du blir anställd vid Publik-och pedagogikenheten, som har till uppdrag att möta Vasamuseets besökare. Värdar, guider, pedagoger och säljare arbetar tillsammans genom att erbjuda inspirerande kunskapsupplevelser och ett värdskap med besökaren i fokus. För dig innebär arbetet att du genomför specialvisningar för den svenska familjepubliken. Du deltar också i arbetet i museets butik och informationsdisk.

Kvalifikationer
Du ska ha pågående lärar- eller pedagogutbildning och vill jobba som pedagog på museet under din studietid, för att förstärka ordinarie personalgrupp. Du ska kunna arbeta under högsäsongen som sträcker sig från maj till september, men du ska även kunna arbeta utifrån verksamhetens behov helger och lov under det kommande året. Under högsäsong blir arbetet schemalagt på vardagar och helger, dagtid och kvällstid. Du ska kunna arbeta heltid 4-8 veckor under perioden juni-augusti. Du ska ha tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete med grupper med barn och unga och erfarenhet av kunskapsförmedling. Du trivs i en miljö där du har många människor runt omkring dig och du talar god svenska och engelska (B2 tala).

Eftersom du även kommer att arbeta i museets butik, ser vi det som meriterande om du tidigare har arbetat i butik eller inom ett serviceyrke och är kassavan.

Personliga egenskaper
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i rollen ska du vara:

Pedagogiskt medveten: Du är förtrogen med olika sätt att lära ut och har erfarenhet av att använda dig av de kunskaperna i praktiken.

Utåtriktad: Du är välkomnande och har lätt för att etablera kontakt med människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Du är kommunikativ, nyfiken och tycker om att prata med barn.

Samarbetsorienterad: Du trivs med att samarbeta och bidra till hela gruppens arbete.

Ansvarstagande: Du är flexibel och lyhörd för vad situationen kräver och kan prioritera i ditt arbete, även under högt besökstryck.

Anställning
Arbetet inleds med en obligatorisk, betald utbildning på ca 80 timmar under perioden februari till maj 2019. Att kunna delta på minst 80 % av dessa utbildningstillfällen är en förutsättning för att kunna arbeta hos oss. Dessa tillfällen är oftast förlagda till eftermiddagar, kvällar och helger och varvar teori och praktik. För att vara redo inför att högsäsongen börjar, vill vi att du ska kunna arbeta enstaka pass i slutet av utbildningsperioden.

Lön
Timlön, semesterersättning samt OB.

Kontaktpersoner
Maria Dalhed Persson, biträdande enhetschef: 08- 519 548 62

Karin Schaefer, museipedagog: 08-519 549 24

Fackliga kontaktpersoner
Tony Andersson, ST: 08-519 548 84

Lotta Wiker, SACO: 08-08-519 548 35

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 9 december genom att registrera dig via länken till vår hemsida nedan, bifoga CV och personligt brev. Kandidater som blir kallade till intervju blir inbjudna via e-post. Övriga får besked via e-post när processen är klar.

Övriga upplysningar
Statens maritima museer är en statlig myndighet och det innebär att uppgifterna som du lämnar till oss kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Normalt gäller ingen sekretess för de uppgifter som behandlas i din ansökan. Om du har skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

SMM har som målsättning att i personalsammansättningen spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, könsidentitet och uttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, religion eller etnisk tillhörighet. SMM har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.