Ombudsman vid kansliet i Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 november 2018
Stängs
den 10 december 2018
Kontakta
Elisabeth Ollesdotter
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Lärarnas Riksförbund söker ombudsman med huvudsaklig placering vid vårt centrala kansli i Stockholm. Sista ansökningsdag är den 10 december 2018.

Om att arbeta hos Lärarnas Riksförbund
Som ombudsman hos Lärarnas Riksförbund får du möjlighet att arbeta i en organisation som genomsyras av viljan att göra skillnad för Sveriges lärare och studie- och yrkesvägledare. Tjänsten är placerad vid det centrala kansliet i Stockholm, men innebär viss medverkan i till exempel utbildningsinsatser på olika platser i landet.

Förbundet vill vara en attraktiv arbetsgivare och är måna om att våra anställda ska trivas och må bra. Du har därför goda anställnings­förmåner som exempelvis generösa semestervillkor, friskvårdspeng och tillgång till företagshälsovård.

Du får jobba för personer som har en enormt viktig samhälls­funktion. Våra medlemmar är 90 000 behöriga lärare och studie- och yrkesvägledare från grundskolan och uppåt i utbildningssystemet. Lärarnas Riksförbunds medlemmar gör dagligen viktiga insatser för elevernas kunskaper, resultat och framtid.

Arbetsuppgifter

  • Tillvarata medlemmarnas och förbundets fackliga intressen och ta ett särskilt ansvar i det viktiga arbetet med lärares och studie- och yrkesvägledares arbetsmiljö.
  • Ge hjälp och stöd i arbetsmiljöfrågor främst till fackliga företrädare men också direkt till medlemmar.
  • Utveckla kontakter med arbetsgivarorganisationer och relevanta myndigheter samt delta i förhandlingar gentemot centrala motparter.
  • Planera och genomföra fackliga utbildningar.
  • Besvara fackliga frågor i Lärarnas Riksförbunds medlemsjour.

Dina kunskaper och färdigheter
Du har en akademisk examen och arbetslivserfarenhet från områden som är relevanta för arbetet. Vi vill att du har kunskap om lagstiftning och praktisk erfarenhet gällande arbetsmiljöområdet, gärna för just lärare.

Du behöver ha förmåga att ensam och tillsammans med kollegor organisera ditt arbete effektivt och flexibelt. Arbetet kräver också att du är utåt­riktad, engagerad, har en god servicekänsla och är lösningsinriktad. Det är en fördel om du har en viss förhandlingsvana.

Ansökan och tillträde
Tjänsten avser tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde i början av 2019.

Upplysningar om tjänsten lämnas av verksamhetschef Elisabeth Ollesdotter på telefon 070-229 37 06 eller regional ombudsman och facklig företrädare Ingrid Lindholm på telefon 070-375 03 24.

Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och merit­förteckning, senast den 10 december till HR-ansvarig Anna Jändel-Holst, Lärarnas Riksförbund, Box 3529, 103 69 Stockholm eller anna.jandel-holst@lr.se