Utredare med ansvar för yrkesfrågor

Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 november 2018
Stängs
den 10 december 2018
Kontakta
Andreas Mörck
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Lärarnas Riksförbund söker utredare med ansvar för lärares professionsutveckling och yrkesfrågor. Sista ansökningsdag är den 10 december 2018.

Om att arbeta hos Lärarnas Riksförbund
Som utredare hos Lärarnas Riksförbund får du möjlighet att arbeta i en organisation som genomsyras av viljan att göra skillnad för Sveriges lärare och studie- och yrkesvägledare. Som anställd på Lärarnas Riksförbunds kansli jobbar du väldigt centralt i Stockholm då kansliet ligger på Sveavägen 50.

Förbundet vill vara en attraktiv arbetsgivare och är måna om att våra anställda ska trivas och må bra. Du har därför goda anställnings­förmåner som exempelvis generösa semestervillkor, friskvårdspeng och tillgång till företagshälsovård.

Du får jobba för personer som har en enormt viktig samhälls­funktion. Våra medlemmar är 90 000 behöriga lärare och studie- och yrkesvägledare från grundskolan och uppåt i utbildningssystemet. Lärarnas Riksförbunds medlemmar gör dagligen viktiga insatser för elevernas kunskaper, resultat och framtid.

Du ingår i en grupp med andra utredare där var och en har några mer specifika ansvarsområden, men tjänsten är mycket varierad och en bredd av arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Arbetsuppgifter

  • I tjänsten ingår att ansvara för arbetet med lärares yrkesetik. Det arbetet sker både internt i förbundet och i samarbete med Lärarförbundet.
  • Du ska också genomföra utredningar till stöd för lärares professionsutveckling och yrkesfrågor samt förbundets utbildningspolitiska frågor.
  • Du kommer att skriva remissyttranden över politiska förslag och representera förbundet externt i olika sammanhang.
  • Utveckla, planera och medverka i utbildningar för medlemmar och ombud.

Dina kunskaper och färdigheter
Vi söker dig som är utbildad lärare med stort intresse för läraryrkets utveckling och lärarprofessionens autonomi. Du behöver också ha viss insikt i, men framför allt intresse för, utbildningspolitik och samhällsfrågor.

Du har god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du tycker om att arbeta både i grupp och självständigt. Du är flexibel och noggrann i ditt arbete, en god skribent samt håller en hög nivå i det svenska språket. Det är meriterande om du har kunskaper om lärares yrkesetik respektive har en magister- eller masterexamen.

Ansökan och tillträde
Tjänsten är på heltid och tillsvidare, vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde i början av 2019.

Upplysningar om tjänsten lämnas av verksamhetschef Andreas Mörck på telefon 070-262 27 55.

Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och merit­förteckning, senast den 10 december till HR-ansvarig Anna Jändel-Holst, Lärarnas Riksförbund, Box 3529, 103 69 Stockholm eller anna.jandel-holst@lr.se