FoU-samordnare, Rehabiliteringsmedicinska kliniken

Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 28 november 2018
Stängs
den 13 januari 2019
Kontakta
Wolfram Antepohl
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Rehabiliteringsmedicinska kliniken är en resursenhet för sydöstra sjukvårdsregionen och ansvarar för den specialiserade rehabiliteringen för patienter med ryggmärgsskador och förvärvade hjärnskador. Vi har 16 slutenvårdsplatser och tar emot patienter i ett tidigt skede efter akut sjukdom/skada. Därtill har kliniken en specialiserad öppenvårdsverksamhet med flera olika team för rehabilitering och behandling. Vi tar emot patienter i olika skeden av sin rehabiliteringsprocess. Vi arbetar i interprofessionella team där patient, närstående och berörda professioner gemensamt formulerar mål för aktuell rehabilitering. Våra team kännetecknas av ett stort engagemang i arbetet, vi stöttar och hjälper varandra. Vi har en öppen och inbjudande kultur, med en lyhörd ledning. Forskning och undervisning är centrala inslag i vår verksamhet och vi är stolta över vår spetskompetens inom rehabiliteringsmedicin. Aktiv forskning pågår inom flera områden och adjungerad professur inom rehabiliteringsmedicin finns på kliniken. Sedan 2015 har kliniken nybyggda, fräscha och anpassade lokaler.

Framöver räknar vi med att få ett utökat ansvar för högspecialiserad neurorehabilitering såväl inom sjukvårdsregionen som nationellt.

Läs gärna mer om hur det är att arbeta inom Rehabiliteringsmedicinska kliniken HÄR.
 

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en FoU-samordnare/koordinator som ska ha övergripande ansvar för att samordna klinikens forsknings- och utvecklingssatsning. Du ska verka för en evidensbaserad verksamhet med god kvalité och effektivitet och med patienten i fokus. Mer specifikt ingår i ditt uppdrag att driva egen forskning inom för kliniken relevanta områden samt att initiera, stötta och handleda medarbetare, framförallt på D-nivå och forskarutbildning. Du ingår i ledningsteamet med gemensamt ansvar för klinikens strategiska utveckling. Vidare samverkar du med universitet, högskolor och andra FoU-miljöer regionalt, nationellt och internationellt. Du arbetar för samverkan och nätverkande kring utbildning och forskning samt inspirerar klinikens medarbetare till FoU-arbetet. Uppdraget förutsätter inte kliniskt arbete men möjlighet till detta finns och relevant klinisk erfarenhet värderas högt.

Utbildning och erfarenheter
Du har en doktorsexamen inom relevant område och du har eller närmar dig docentkompetens. Din grundkompetens ligger företrädesvis inom det paramedicinska området, omvårdnad eller psykologi/beteendevetenskap. För denna tjänst väger de personliga egenskaperna tungt.

Personliga egenskaper
Vi ser att du som person har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du leder och motiverar, skapar engagemang och delaktighet och har förmåga att kliva fram och bli en förebild för andra. Du har god förståelse för hur människor med olika förutsättningar tar till sig kunskaper och anpassar ditt budskap därefter. Du har en helhetssyn i ditt arbete och ser till hela verksamhetens bästa. Du kan anpassa agerande och beslut efter nya omständigheter.

Anställning och information
Detta är en tillsvidaretjänst på heltid med tillsättning enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Wolfram Antepohl, 010-103 15 85, Wolfram.Antepohl@regionostergotland.se

Facklig företrädare för Sveriges Arbetsterapeuter är Kristina Pettersson, 010-103 15 66, Kristina.A.Pettersson@regionostergotland.se
Facklig företrädare för SACO är Cecilia Frisk Eriksson, 010-103 2754, Cecilia.Frisk.Ellison@regionostergotland.se 
Facklig företrädare för Kommunal är Ingela Broman, Ingela.Broman.Askbom@regionostergotland.se 
Facklig företrädare för vårdförbundet är Lisa Lagerblad, Lisa.Lagerblad@regionostergotland.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 13 januari 2019. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock kommer tjänsten att tillsättas först efter sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med registrera i systemet kontakta CVU direkt på 010-103 60 00 under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland