Enhetschef - var med och utveckla Rehabilitering i öppenvård tillsammans med oss!

Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 28 november 2018
Stängs
den 13 januari 2019
Kontakta
Wolfram Antepohl
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Rehabiliteringsmedicinska kliniken ansvarar för den specialiserade rehabiliteringen för patienter med ryggmärgsskador och förvärvade hjärnskador. Kliniken har 16 vårdplatser och är en resursenhet för sydöstra sjukvårdsregionen. Vi tar emot patienter i olika skeden av sin rehabiliteringsprocess. Inom öppenvården sker rehabilitering av personer med förvärvade eller medfödda hjärnskador och ryggmärgsskador. Vi erbjuder även insatser inom team för spasticitet, trafikmedicin och kommunikation. Vi arbetar i interprofessionella team där patient, närstående och berörda professioner gemensamt formulerar mål för aktuell rehabilitering. Våra team kännetecknas av ett stort engagemang i arbetet, vi stöttar och hjälper varandra. Vi har en öppen och inbjudande kultur, med en lyhörd ledning. Vi är stolta över vår spetskompetens på kliniken och vi lär av varandra. Sedan 2015 har kliniken nybyggda, fräscha och anpassade lokaler.

Aktiv forskning pågår inom flera områden och adjungerad professur inom rehabiliteringsmedicin finns på kliniken. Framöver räknar vi med att få ett utökat ansvar för högspecialiserad neurorehabilitering såväl inom sjukvårdsregionen som nationellt.

Kliniken är idag väl bemannad inom alla personalkategorier. Läs gärna mer om hur det är att arbeta inom Rehabiliteringsmedicinska kliniken HÄR.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att ingå i ett ledningsteam där engagemang, eget ansvar och laganda värdesätts högt - här är det en självklarhet att du är mån om din arbetsgrupp.

Ditt uppdrag som enhetchef blir att stimulera fortsatt utvecklingsarbete, hög kvalitet i vården och god arbetsmiljö. Du ansvarar för budget, med möjlighet att ta många egna beslut, samt personalansvar för ett drivet team som har patienten i fokus och som tillsammans sträcker sig långt för att hitta lösningar. Vidare driver du självständigt det operativa arbetet i det dagliga samt det strategiska arbetet tillsammans i ledningsgruppen. Du ansvarar för kvalitetsuppföljningar och utvecklar system och register samt samverkar med andra regioner, kommuner och andra externa aktörer. Hos oss blir du en del av en stark laguppställning, vi är fullbemannande och vi är expansiva inom forskningen. Utlysning av denna tjänst beror på kommande pensionering. Administrativt stöd till ledningsteamet finns i form av klinikassistent.

Utbildning och erfarenhet
Du har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot hälso- och sjukvård, social omsorg, beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Någon form av chefsutbildning liksom FoU-kompetens är meriterande. Det är en stor fördel om du har tidigare erfarenhet av chefskap inom hälso- och sjukvård. Det är även meriterande om du har erfarenhet av rehabiliteringsmedicin. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna i denna tjänst.

Personliga egenskaper
Med ett närvarande, starkt och tydligt ledarskap skapar du delaktighet och förutsättningar för dina medarbetare att växa och ta ansvar i ett klimat som inspirerar till engagemang och samarbete. I ditt bemötande är du lyhörd och smidig. Du utstrålar trygghet, stabilitet och har förmåga till självinsikt. För att bli framgångsrik i tjänsten krävs det att du agerar effektivt även när förutsättningar förändras och anpassar dig till nya omständigheter. Vidare är du kvalitetsmedveten, det vill säga är noggrann och är väl medveten om mål och säkerställa att vi gör rätt saker för att nå dem. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Anställning och information
Detta är ett tidsbegränsat chefsuppdrag på heltid med tillsättning enligt överenskommelse. Din grundtjänst kommer att vara inom lämpligt yrkesområde baserat på din utbildning och erfarnenhet.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: 
Wolfram Antepohl, 010-103 15 85, Wolfram.Antepohl@regionostergotland.se

Facklig företrädare för Sveriges Arbetsterapeuter är Kristina Pettersson, 010-103 15 66, Kristina.A.Pettersson@regionostergotland.se
Facklig företrädare för SACO är Cecilia Frisk Eriksson, 010-103 2754, Cecilia.Frisk.Ellison@regionostergotland.se 
Facklig företrädare för Kommunal är Ingela Broman, Ingela.Broman.Askbom@regionostergotland.se 
Facklig företrädare för vårdförbundet är Lisa Lagerblad, Lisa.Lagerblad@regionostergotland.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 13 januari 2019. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock kommer tjänsten att tillsättas först efter sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland