Studierektor till Uppdragsutbildningsenheten

Plats
Sköndal, Stockholm
Annonserat
den 28 november 2018
Stängs
den 7 januari 2019
Kontakta
Anette Mimer Sjöblom
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vid Ersta Sköndal Bräcke högskola anordnas utbildning på grund- och avancerad nivå i socialt arbete och vårdvetenskap. Utbildning ges även i teologi, kyrkomusik och psykoterapi. Inom dessa områden anordnas en omfattande uppdragsutbildning som årligen tar emot cirka 1 900 kursdeltagare. Forskning bedrivs i huvudämnena vårdvetenskap och socialt arbete. Forskarutbildning hålls inom området Människan i välfärdssamhället med två forskarutbildningsämnen, Palliativ vård och Social välfärd med inriktning mot civilsamhället. Högskolan har sin verksamhet förlagd på tre campus: Campus Ersta och Campus Sköndal i Stockholm och Campus Bräcke i Göteborg.

VI SÖKER EN STUDIEREKTOR TILL UPPDRAGSUTBILDNINGSENHETEN

Uppdragsutbildningsenheten är en utåtriktad verksamhet inom högskolan som tillgodoser yrkesverksammas behov av vidareutbildning. Årligen genomförs ett 40-tal högskolekurser i form av uppdragsutbildningar för beställare inom kommuner, landsting, civilsamhällsorganisationer och privata vård- och omsorgsföretag. Utbildningarna ges i första hand på våra egna campus men kan även anordnas på andra platser i landet. Vid uppdragsutbildningsenheten arbetar i dag sju personer, varav två är studierektorer. Enheten har sin verksamhet förlagd till Campus Sköndal intill Drevikens strand i natursköna omgivningar.

Arbetsuppgifter  
Som studierektor ansvarar du för att utveckla och skapa kurser i nära samarbete med beställare, högskolans lärare och extern expertis med kunskap inom området. Arbetet är utåtriktat med ett brett spektrum av kontakter till såväl uppdragsgivare, kursdeltagare som lärare internt och externt. I tjänsten ingår även att till viss del undervisa och medverka i våra utbildningar. Till arbetet hör att följa den samhällsutveckling som har betydelse för arbetet och hålla sig ajour med utvecklingen inom högskolans ämnesområden. Till din hjälp har du enhetens administration och övriga erfarna medarbetare. Periodvis har vi hög arbetsbelastning där flexibilitet och prioriteringsförmåga krävs.

Kvalifikationer/ bedömningsgrunder  
Vi söker dig som är strukturerad, lösningsorienterad och initiativtagande i ditt arbete. Du har även förmåga att bevaka och navigera bland olika ämnesområden samt skapa ett brett kontaktnät av extern expertis – föreläsare och praktiker.

Du har:

  • akademisk examen på minst kandidatnivå inom högskolans ämnesområden eller någon 
  • närliggande beteendevetenskaplig utbildning
  • undervisningserfarenhet från högskola/universitet.

Det är meriterande om du har:

  • psykoterapeutinriktad utbildning motsvarande steg 1
  • tidigare praktisk yrkeserfarenhet inom socialt arbete/vård- och omsorgsarbete
  • erfarenhet av administrativt arbete helst inom högskolevärlden.

Ersta Sköndal Bräcke högskola strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning där etnisk och kulturell mångfald utgör viktiga värden.

Ladda ner pdf om tjänsten här.

Anställning
Anställningen som studierektor är på heltid, tillsvidare och tillträde sker efter överenskommelse. Anställningen inleds med provanställning.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 7 januari 2019

Information om tjänsten lämnas av
Anette Mimer Sjöblom, enhetschef, tel: 08-555 051 35, e-post: anette.mimer-sjoblom@esh.se
Ulf Hammare, bitr. enhetschef, tel: 08-555 051 09, e-post: ulf.hammare@esh.se

För facklig information: Lars Andersson, tel: 08-555 050 45, e-post: lars.andersson@esh.se
Telefon: 08-555 050 45

Ansökan och CV skickas till:
HR-konsult Ida Sagström; mejl: ida.sagstrom@esh.se