Riksteatern söker smed/sektionsledare smedja till dekor och ateljéer

Rekryterare
Riksteatern
Plats
Botkyrka, Stockholm
Annonserat
den 30 november 2018
Stängs
den 7 januari 2019
Kontakta
Bo Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en smed/sektionsledare!

Teknik & ateljéers uppdrag

Teknik och ateljéer är en avdelning inom Riksteatern vars uppdrag är att medverka till de publika scenkonstupplevelserna genom att med kompetens, hög kvalité och konstnärlighet, resurseffektivitet och professionellt bemötande bemanna, utrusta, göra dekor samt kostym, mask och peruk till Riksteaterns produktioner. Teknik & Ateljéer förvaltar och utvecklar Riksteaterns tekniska kunskaper, erfarenheter och material samt bidrar till Riksteaterns uppdrag att främja scenkonstens och kulturens utveckling.

Teknik och ateljéer består av fyra enheter - Kostym & Rekvisita, Scenteknik, Ateljéerna samt Ljud, ljus och bild.

Enheten för Ateljéer och Verkstäder består av målare, snickare, smed, tapetserare samt mask och peruk, totalt 10 medarbetare.

Vad innebär tjänsten?

I din sektionsledande roll planerar, budgeterar, orderhanterar och fakturerar du ditt och smedjans arbete. Du deltar tillsammans med kollegor i produktionsprocesserna inför dekorframtagning, tar fram konstruktioner och ritningar till dekorer. Du sköter även inköp av material.

Som smed utarbetar du konstruktionslösningar för Riksteaterns dekorer och smider enligt dessa. Specifikt för Riksteatern är vår turnerande verksamhet som ställer särskilda krav även på dekoren och innebär att vi i normalfallen använder aluminium.

Vad är viktigt för rollen?

Vi söker dig som är en skicklig smed och har en gedigen erfarenhet och kunnande i konstruktionsarbete. Du har minst en 3-årig gymnasieutbildning på industritekniska programmet eller verkstadstekniskt eller motsvarande.

Du behöver ha erfarenhet av att ha ritat och konstruerat i CAD.

Som sektionsledande smed är det viktigt att du är strukturerad, noggrann och serviceinriktad eftersom kvalitén på det vi gör bygger på att var och en av oss tar ansvar för såväl de egna arbetsuppgifterna som gruppens sammantagna. Det är viktigt att du har lätt för att samverka med andra och att du gillar att jobba i grupp. Vi ser gärna att du kan tolka och förstå konstnärliga idéer.

Övrigt:

Tjänsten är placerad i Hallunda, Stockholm och är en tillsvidareanställning med en initial provanställning på 6 månader. Tillsättning är planerad till april 2019 alternativt enligt överenskommelse.

För mer information kontakta:

Bo Andersson, Chef för Ateljéer & Verkstäder, 08-531 99 451
Karin Morell Hammarsten, Personalspecialist, 08-531 99 467.
Martin Ekman, facklig representant för Teaterförbundet, avdelning 15, 070-682 97 28

Vi vill ha din ansökan inklusive CV och referenser senast den 16 december 2018 Välkommen med din ansökan!

Gå in på www.riksteatern.se för att söka tjänsten och för mer information eller klicka på denna länk:https://riksteatern.varbi.com/se/what:job/jobID:239092/

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Över 37 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i teaterföreningar över hela landet – det är de som är Riksteaterns ägare. Som folkrörelse och nationell scenkonstinstitution bär Riksteatern ett stort ansvar att genom ett tydligt jämlikhets- och mångfaldsarbete skapa scenkonst som har förutsättningar att nå alla i hela landet. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Därför strävar vi efter blandad arbetskraft som med sina olika erfarenheter har förutsättningar att bredda vårt utbud av scenkonst och därmed nå en bredare publik. Vi strävar med andra ord efter mångfald på, bakom och framför scenen. Riksteatern medverkar till mer än en miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullbergbaletten och Tyst Teater är en del av Riksteatern. Läs mer på riksteatern.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/37

Kontakt

  • Bo Andersson, 08-531 99 451
  • Karin Morell Hammarsten, 073-063 66 85

Facklig företrädare

  • Martin Ekman, 070-682 97 28

Publicerat 2018-11-23
Sista ansökningsdag 2019-01-07