Projektledare till SFV Projekt- och specialistavdelning

Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 december 2018
Stängs
den 10 januari 2019
Ref:
74-2276/18
Kontakta
Malin Myrin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Statens fastighetsverk söker flera projektledare - både projektledare med mångårig erfarenhet och mer juniora projektledare. Var med och bygg morgondagens kulturarv!

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk (SFV) förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter - däribland slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark.  De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla fastighetsbeståndet på ett långsiktigt hållbart sätt.

På SFV:s Projekt- och specialistavdelning finns kompetens inom bygg och fastighet. Du kommer att vara placerad på Projektledningsenheten. Enheten består idag av drygt 20 medarbetare. Inför en ökning av projektvolymen behöver vi förstärkning med flera kompetenta och drivna projektledare.Vi leder och ansvarar för ett stort antal unika och spännande byggprojekt inom SFV:s fastighetsbestånd. Merparten av våra projekt är i eller i närheten av Stockholmsområdet ex. ombyggnad av Kungliga Operan, restaurering av Stockholms slotts fasader och upprustning av Riddarholmens torg, gator och kajer. Vi driver flera projekt runt om i landet ex. i Lund och Göteborg samt utrikesprojekt för våra ambassader ex. Tokyo, Peking, Islamabad, Moskva och Rom.

Din roll som projektledare
Som projektledare ansvarar du för byggprojekt, från utredning till avslut, detta innebär:

  • Att skapa rutiner och bemanna projektet för att styra mot fastställda ramar.
  • Samarbete med den interna uppdragsgivaren samt hyresgäst.
  • Kontakter med berörda myndigheter.
  • Att göra kvalificerade och strategiska val samt riskanalyser för att uppfylla projektets mål.
  • Att rapportera projektet.
  • Projektstyrning och uppföljning.
  • Att upphandla och leda resurser inom projektet

Du bidra med erfarenheter i SFV:s kompetensutveckling avseende projektledning samt i enhetens strategiska arbetet.

Din profil som projektledare
Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning, alternativt har du skaffat dig likvärdig kompetens i arbetslivet. Du har flerårig erfarenhet som projekt-, bygg/produktions- eller projekteringsledare i byggprojekt. Det är meriterande med erfarenhet från byggherresidan.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper – du har tydliga ledaregenskaper, är strukturerad, drivande, tar initiativ och är kommunikativ. Som person inger du förtroende, har lätt för att samarbeta och skapa kontakter. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och språkkunskaper är meriterande. Eftersom tjänsten är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap.

Din roll som junior projektledare
Som junior projektledare biträder du projektledare i stora och/eller komplexa projekt vid upphandling, ekonomi-, tids- och kvalitetsstyrning. Du upprättar protokoll samt hanterar uppföljning och dokumentation i projekten. Du deltar i arbetet med att utveckla enhetens arbetsmetoder, dokument och verktyg.

Som junior projektledare ansvarar du även för mindre byggprojekt och/eller delprojekt i projektens alla skeden, se ovan under projektledarens roll.

Din profil som junior projektledare
Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning, alternativt har du skaffat dig likvärdig kompetens i arbetslivet. Du har några års erfarenhet som projekt-, bygg/produktions- eller projekteringsledare i byggprojekt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper – du är kommunikativ, lyhörd och har god samarbetsförmåga. Du trivs med att arbeta i projektform och med att röra sig mellan olika frågeställningar är självständig och har god förmåga att strukturera, planera och organisera ditt arbete. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och språkkunskaper är meriterande. Eftersom tjänsten är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap.

Mer information
Tjänsten är tillsvidareanställning. Projektledningsenheten har sin hemvist på SFV:s huvudkontor i centrala Stockholm men vi har kontor runtom i Sverige, ex. Göteborg, Lund och Uppsala. Därför kan placeringsort diskuteras om så önskas.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Sista ansökningsdag 10 januari 2019. Välkommen med din ansökan! 

Kontaktpersoner
Malin Myrin
Enhetschef
010-478 71 05

Rebecka Kessler
Projektledare
010-478 71 77