Utbildningsdirektör - Haninge kommun

Rekryterare
Haninge kommun
Plats
Haninge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 4 december 2018
Stängs
den 13 december 2018
Kontakta
Bianca Gideback
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa
förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.


Haninge kommun är inne i en intensiv utvecklingsfas där vi vill erbjuda den bästa servicen till våra medborgare men även till våra framtida medborgare. Haninges vision är att vara den södra porten till Stockholms skärgård och en motor för tillväxt på Södertörn. Vi erbjuder trygga, attraktiva och tillgängliga förskolor och skolor för alla. 
Utbildningsförvaltningen är kommunens största förvaltning med cirka 2 700 medarbetare. Förvaltningen arbetar gentemot två nämnder, Grund- och förskolenämnden samt Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden vilket gör att verksamheten som bedrivs inom förvaltningen både är omfattande och komplex.

I Haninge finns ett brett utbud av kommunala och fristående förskolor och grundskolor. I kommunen finns också två kommunala gymnasieskolor, en landstingsdriven gymnasieskola samt kommunal vuxenutbildning.
Vi söker därför en engagerad utbildningsdirektör som vill vara med och bygga framtidens förskolor och skolor i Haninge.
Vi ser att du är en modern ledare med förmåga att leda och utveckla självständiga och målmedvetna chefer och medarbetare. Ditt uppdrag blir att tillsammans med vår kommundirektör och dennes ledningsgrupp leda förändringen ur ett koncernperspektiv samtidigt som du har fokus på utbildningsförvaltningen.

Dina arbetsuppgifter
Som utbildningsdirektör är du ytterst ansvarig för utbildningsförvaltningens verksamhet och leder den från en strategisk nivå utifrån de politiska målen. Du ansvarar för utbildningsförvaltningens ekonomi, verksamhet, personal och arbetsmiljö. Du ingår i kommundirektörens ledningsgrupp och koncernperspektivet är en nyckel för förvaltningens framgång. 

Kvalifikationskrav 
För att lyckas i rollen som utbildningsdirektör ser vi att du har en akademisk examen gärna med pedagogisk inriktning eller annan utbildning som vi bedömer som relevant och erfarenhet av offentlig förvaltning. Vi ser också att du har erfarenhet av kunskapsområdet men även gedigen erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation. 

Vi söker dig som är en erfaren ledare, nyfiken och lyhörd. Du tar initiativ men har också tålamodet att hålla ut och genomföra. Du har ett tydligt resultatfokus och självklart är du en god kommunikatör. Ditt engagemang, en naturlig ledare för förvaltningens chefer (rektorer och förskolechefer) och ditt ledarskap bygger framtidens förskolor och skolor i Haninge.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetstid/varaktighet
Heltid. Tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Intresseanmälan/ansökan
Välkommen med din ansökan till oss senast den torsdag 13 december 2019

I denna rekrytering samarbetar Haninge kommun med SOURCE. För frågor se SOURCE hemsida eller kontakta:
Bianca Gideback, 070-811 03 64 alt bianca.gideback@source-executive.se eller 
Ulrica Pantzar, 0703-44 44 67 alt ulrica.pantzar@source-executive.se 

Alla ansökningshandlingar som skickas in för denna rekrytering är offentliga handlingar.