HR-CHEF TILL VAXHOLM STAD

Rekryterare
Vaxholms stad
Plats
Vaxholm (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 4 december 2018
Stängs
den 7 januari 2019
Kontakta
Marina Sjölin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vaxholms stad är en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholm. I Vaxholms stad, en liten kommun med hög ambitionsnivå, ges arbeten med stort eget ansvar och möjligheter att påverka. Vi har goda resultat i våra verksamheter, flera pågående utvecklingsprojekt, engagerade medarbetare, omfattande samarbete med andra organisationer och erbjuder stor möjlighet till egen utveckling. 
Vår HR-chef går i pension och därför söker vi nu hennes efterträdare som vill vara med oss på resan att bli en ännu attraktivare kommun att verka och bo i!

Uppdrag och ansvarsområden
Vi söker dig som vill ha det övergripande ansvaret att leda och driva kommunens HR-arbete framåt och säkerställa att Vaxholm bedriver ett modernt och framåtriktat HR-arbete. HR-chefen är central i uppgiften att säkra stadens framtida kompetensbehov. Att attrahera, behålla och utveckla personalstyrkan, genom proaktivt arbete av att vara en attraktiv arbetsgivare. En del i det är att leda kommunens utveckling kring värdegrundsarbete.

Du ingår i kommunens ledningsgrupp, är direkt underställd kommunchefen och ansvarar för att driva och utveckla ett gemensamt synsätt kring personalpolitiska frågor för att våra verksamheter ska utvecklas och nå uppsatta mål.

Som HR-chef är du vidare ansvarig för att stötta kommunledningens stabs- och förvaltningschefer i det löpande personalarbetet. I rollen som HR-chef har du en stor spännvidd med både strategiska och operativa inslag. Du leder kommunens centrala HR-enhet, bestående av två personalhandläggare och två löneadministratörer, som arbetar med att ge stöd till organisationens chefer inom hela HR-spektret. Som strategisk partner är HR-enhetens roll att kommunicera och implementera processer inom områden som exempelvis rekrytering, arbetsmiljö och rehabilitering, arbetsrätt, kompetensförsörjning, löneöversyn, löneadministration m.m.

Rollen innefattar ett nära samarbete med såväl interna som externa partners. Du verkar för en god facklig dialog och är skicklig på att bygga och vårda relationer. Helhetssyn är viktigt för oss och som HR-chef förväntas du vara delaktig i kommunens övergripande utvecklingsprojekt.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är nyfiken, omvärldsspanande och driven! 
Du har en relevant akademisk utbildning och gedigen erfarenhet från brett och strategiskt HR-arbete. Med mycket god arbetsrättslig kompetens och förhandlingsvana är du trygg i samverkan med andra. För att nå framgång i rollen behöver du ha erfarenhet av att ha drivit utvecklingsarbete som genererat dokumenterat goda resultat för såväl organisation som arbetsgivarvarumärke. Vi förutsätter att du har förståelse för hur en politikerstyrd organisation fungerar men ser gärna sökanden även från andra sektorer. Det viktiga är att du har rätt attityd, är förtroendeingivande och har en drivkraft för uppdraget. Vi välkomnar att du är nyfiken och vill utmana oss med nya tankebanor. Bland annat är digitaliseringsfrågor ett prioriterat område där vi ser fram emot din bidragande kraft. Som ledare har du en förmåga att entusiasmera din omgivning och du stimuleras av att uppnå resultat tillsammans med andra.

Välkommen till en roll där du får möjlighet att påverka, förverkliga kreativa idéer och ha roligt på jobbet tillsammans med kompetenta kollegor!

Ansökan 
Visa intresse genom att registrera CV och motivationsbrev via signerarekrytering.se. Urval sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 7 januari. Eventuella frågor besvaras av Signeras konsulter Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60 eller Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90.