Förvaltningschef Kunskapsförvaltningen

Plats
Karlskrona
Annonserat
den 21 december 2018
Stängs
den 13 januari 2019
Kontakta
Jonas Österbo
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om Karlskrona kommun
Vill du jobba med engagerade medarbetare i en organisation som sätter service till medborgare och kunder främst? Välkommen till Karlskrona kommun, Blekinges största arbetsgivare med nästan 6000 medarbetare inom förvaltningar och bolag. Världsarvstaden Karlskrona med sitt unika läge mitt i skärgården är en av Sveriges soligaste städer och bjuder på fantastisk natur oavsett om du gillar hav, skog eller landsbygd.

Karlskrona växer och kommunen befinner sig i ett spännande utvecklingsskede. Här finns goda möjligheter till nytänkande i en miljö som utmärks av engagerade och motiverade medarbetare.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Kunskapsförvaltningen är kommunens största förvaltning. Vi ansvarar för hela förskoleverksamheten, skolbarnomsorg och grundskola samt för gymnasieutbildningen i Karlskrona kommun. Totalt arbetar här cirka 2 200 medarbetare inom våra verksamheter vilka leds av tre avdelningschefer och fyra skolområdeschefer.  

Som förvaltningschef har du ett övergripande ansvarar för utvecklingen av verksamheten och ska leda den med ett tydligt fokus på dem vi är till för. Det är en förvaltning med ett komplext uppdrag som vuxit mycket under flera år. Förvaltningen har en bra grund och flera verksamheter ligger i framkant inom sina områden. För att förvaltningen ska ta klivet till nästa nivå behövs övergripande strukturer och arbetssätt samt rätt verktyg utifrån verksamhetens behov.

Du har ett ekonomiskt ansvar vilket innebär att du ska kunna fatta komplexa ekonomiska beslut. Ett aktuellt och mycket viktigt område som du ansvarar för är att säkra förvaltningens behov av rätt kompetens för att nå sina mål. Det ställer bland annat krav på en bra arbetsmiljö, rekrytering- och kompetensutveckling samt att du företräder förvaltningen och skapar en attraktionskraft. Det innebär att du ser värdet av samverkan och agerar utifrån ett helhetsperspektiv. Du är också en viktig aktör och förändringsledare i kommunens pågående förändrings- och utvecklingsarbete så väl inom som utanför förvaltningen. Du är föredragande i nämnden och agerar brygga mellan politik och förvaltning. Som förvaltningschef rapporterar du till kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp

Din profil
Vi söker dig som har förmåga att kommunicera och samverka på alla nivåer och områden. Du har förmåga att skifta mellan olika perspektiv och förhåller dig positiv även i tuffa situationer. Vidare är du handlingskraftig och kan driva ett utvecklingsarbete på ett tydligt och engagerande sätt. Du är stabil och trygg i dig själv och ditt ledarskap samt kan vara bestämd och konsekvent. Du skapar också förutsättningar för dina medarbetare att ta ansvar för att utföra och utveckla sitt arbete.

Kunskap och erfarenhet
Du har flera års ledarerfarenhet och erfarenhet av att vara chef som lett andra chefer, gärna av förvaltningsledning. Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta i komplexa större verksamheter.

Vidare har du en akademisk examen och förståelse för politiskt styrda organisationer samt kunskap om digitala verktyg. Vi vill att du känner ett genuint intresse av att lära dig om förvaltningens olika verksamhetsområden.

Övrigt
Tillsvidareanställning med förordnande som förvaltningschef.
Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Ansök redan idag!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Unik Resurs. Karlskrona kommun och Unik Resurs använder sig av kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare som är inkluderande och fri från diskriminering. Vi välkomnar sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder. I Karlskrona kommun har vi rökfri arbetstid.

Din ansökan med CV och personligt brev gör du via www.unikresurs.se. Sista ansökningsdag är den 13 januari 2019. Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Har du frågor om tjänsten går det bra att kontakta ansvarig rekryterare vid Unik Resurs, Jonas Österbo, 0768-99 85 77, jonas.osterbo@unikresurs.se.

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!