Förvaltningschef Drift-och serviceförvaltningen

Plats
Karlskrona
Annonserat
den 21 december 2018
Stängs
den 13 januari 2019
Kontakta
Jonas Österbo
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om Karlskrona kommun
Vill du jobba med engagerade medarbetare i en organisation som sätter service till medborgare och kunder främst? Välkommen till Karlskrona kommun, Blekinges största arbetsgivare med nästan 6000 medarbetare inom förvaltningar och bolag. Världsarvstaden Karlskrona med sitt unika läge mitt i skärgården är en av Sveriges soligaste städer och bjuder på fantastisk natur oavsett om du gillar hav, skog eller landsbygd.

Karlskrona växer och kommunen befinner sig i ett spännande utvecklingsskede. Här finns goda möjligheter till nytänkande i en miljö som utmärks av engagerade och motiverade medarbetare.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vi ska ta vara på våra unika miljöer med skärgården, staden och landsbygden. Karlskrona ska sjuda av aktivitet och ha ett kreativt och öppet kulturliv med en internationell atmosfär. Med olika sorters boenden i attraktiva miljöer får alla möjlighet till ett aktivt liv, oavsett ålder.

Drift- och serviceförvaltningen förser Karlskrona kommun med viktig samhällsservice och frågor inom områdena VA-verksamhet, projektavdelning, gator och parker, trafik och väg, hamnen, kost- och måltidsservice samt intern service till kommunens förvaltningar inom fastighet, IT, logistik, löner, Karlskrona kompetenscenter och kundservice. Vi är cirka 700 anställda vid förvaltningen med det primära uppdraget att serva kommuninvånare, förvaltningar och föreningsliv.

Arbetsbeskrivning
I ditt uppdrag ingår att driva och leda utvecklingen av samtliga verksamheter på uppdrag av nämnden, samtidigt som du utvecklar förvaltningens interna arbete och processer. En viktig uppgift är att i samarbete med medarbetare och ”kunder” vidareutveckla tjänster vilket inkluderar förändringsledning, servicetänkande och användande av ny teknik.

Du är föredragande i nämnden och agerar brygga mellan politik och förvaltning. Det innebär att du ser värdet av samverkan och agerar utifrån ett helhetsperspektiv. Du är också en viktig aktör och förändringsledare i kommunens pågående förändrings- och utvecklingsarbete så väl inom som utanför förvaltningen. Du är föredragande i nämnden och agerar brygga mellan politik och förvaltning. Som förvaltningschef rapporterar du till kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp.

Din profil
Vi söker dig som har förmåga att kommunicera och samarbeta på alla nivåer och områden. Du har förmåga att skifta mellan olika perspektiv och förhåller dig positiv i alla situationer. Vidare är du handlingskraftig och kan driva ett utvecklingsarbete på ett tydligt och engagerande sätt. Du är stabil och trygg i dig själv och ditt ledarskap samt kan vara bestämd och konsekvent. Du skapar också förutsättningar för dina medarbetare att ta ansvar för att utföra och utveckla sitt arbete.

Kunskap och erfarenhet
Du har relevant högskoleexamen, god ekonomisk kunskap och väldokumenterad ledarerfarenhet från verksamheter i utveckling. Vi ser även att du har erfarenhet av politiskt styrd verksamhet. Erfarenhet från näringsliv och konkurrensutsatt beställar- och utförarorganisation är önskvärt.

För att lyckas i rollen är gedigen ledarerfarenhet från servicebranschen eller annan kund- och personalintensiv verksamhet en stor fördel. Kunskap inom digitala verktyg, teknik och juridik är meriterande.

Som person är du utvecklings- och lösningsorienterad, kommunikativ, strategisk och handlingsinriktad. Du har lätt för att bygga relationer där kunden är i fokus. Du är en lagspelare med helhetssyn och omvärldsorientering, och en både trygg och drivande ledare. På ett affärsmässigt sätt har du förmågan att få en verksamhet att gå från ord till handling.

Vi vill att du känner både ett genuint intresse och ett engagemang av att lära dig om förvaltningens samtliga verksamhetsområden.

Övrigt
Tillsvidareanställning med förordnande som förvaltningschef.
Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Ansök redan idag!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Unik Resurs. Karlskrona kommun och Unik Resurs använder sig av kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare som är fri från diskriminering. Vi välkomnar sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder. I Karlskrona kommun har vi rökfri arbetstid.

Din ansökan med CV och personligt brev gör du via www.unikresurs.se. Sista ansökningsdag är den 13 januari 2019.

Har du frågor om tjänsten går det bra att kontakta ansvarig rekryterare vid Unik Resurs, Jonas Österbo, 0768-99 85 77, jonas.osterbo@unikresurs.se . 

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!