Internkonsult, chef- och ledarskap

1 dag kvar

Plats
Örebro (Kommun)
Annonserat
den 28 december 2018
Stängs
den 17 januari 2019
Ref:
ORU 2.2.1-07116/2018
Kontakta
Klas Öberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Deltid

Vi söker en internkonsult, chef- och ledarfrågor för tillsvidareanställning, 50% vid ledningsstaben.

Bakgrund
Ledningsstabens uppdrag är att i första hand utgöra ett direkt och kvalificerat stöd till universitetsledningen men också till övrig verksamhet inom universitetet. Universitetsledningen har ett stort inflytande över innehållet i ledningsstabens verksamhet och medarbetarna ansvarar för sina egna verksamhetsområden. Staben består idag av 7 personer där vi har en internkonsult för chef- och ledarfrågor anställd på 50% . Vi förstärker nu stödet med ytterligare en internkonsult på 50%.

Arbetsuppgifter
Som internkonsult fungerar du som stödresurs till kärnverksamhetens alla chefer och ledare, i syfte att  ge chefer och ledare förutsättningar att genomföra sina uppdrag. I arbetsuppgifterna ingår att utveckla och implementera insatser för chef- och ledarutveckling. Du ska driva frågor som har direkt och indirekt koppling till rekrytering, utveckling och avveckling av chef och ledarskap. Arbetet sker i nära samarbete med personalavdelningen.

Dessutom ska du ge ledningen stöd i strategiska chef- och ledarfrågor. I arbetsuppgifterna ingår också att omvärldsbevaka inom kompetensområdet och att samverka med andra universitet och högskolor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom det beteendevetenskapliga området och lång erfarenhet av arbete med strategisk chef- och ledarutveckling inom olika branscher. Du har erfarenhet av att genomföra utvecklingsinsatser inom chef- och ledarskapsområdet, t ex coachingsamtal, utvecklingsprogram, grupputveckling m m.

Erfarenhet av eget chefskap samt arbete med chef- och ledarfrågor i akademisk miljö är meriterande.

Du har en god kommunikativ förmåga och god samarbetsförmåga. Du ska kunna se utvecklingsbehov samt ta egna initiativ.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt, samt visad god samarbetsförmåga.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Information
Anställningen är tillsvidare på 50%. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Klas Öberg, chef för ledningsstaben, klas.oberg@oru.se, eller Maria Holmström, internkonsult för chef- och ledarfrågor, maria.holmstrom@oru.se

Ansökan
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
  • CV med beskrivning av din kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2019-01-17. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.